Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Astronaut Kuipers bij Go Ahead: "Spanning alsof het lancering is"

Astronaut Kuipers bij Go Ahead: "Spanning alsof het lancering is"

17 oktober 2021 – De Adelaarshorst was zaterdagavond helemaal uitverkocht voor het Overijsselse onderonsje tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. De bekendste aanwezige? Dat was ongetwijfeld astronaut André Kuipers, die bij zijn neef Bas kwam kijken. Hij is de aanvoerder van de ploeg uit Deventer.

"Ik heb enorm genoten", vertelt de austronaut bij ESPN na de 4-2 overwinning van Go Ahead Eagles. "Zo'n wedstrijd verwacht je natuurlijk niet. Op een gegeven moment krijg je die spanning alsof het een lancering is. Dat aftellen zat er zelfs bij. Er is qua spanning wel een vergelijking te maken. Die bouwt steeds op, er kan iets misgaan, de tijd loopt. Dat voelde ik wel."

Bas Kuipers praat wel vaker met zijn oom over voetbal. "Hij toont veel interesse in voetbal en ik andersom in ruimtevaart. Of ik een keer wil ruilen? Nee, dat sla ik over. Ik heb die Sojoezraket wel eens gezien, dat is toch krap", vertelt de verdediger, die zelf ook genoot van de knotsgekke wedstrijd. "Qua amusement was het top, dat is super mooi. Je krijgt twee rode kaarten, maar het publiek gaat er achterstaan alsof het een extra man voor ons is. Het was mooi."

Zijn oom keek met extra veel interesse naar zijn neef en kon daardoor niet alles meekrijgen, bekent hij. "Alle zes de doelpuntenmakers? Dat zou ik je zou niet kunnen vertellen", vertelt de ruimtereiziger lachend. "Bas werd een paar keer onderuitgehaald, dan hoop je toch dat 'ie weer opstaat en door kan."

gerelateerd