Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse

17 oktober 2021, 22:06

Na de interlandbreak stond dit weekend de eerste speelronde terug in de nationale competitie op de rol. Maar ook de eerste Europese speelronde staat ook alweer te wachten. Wat deden de tegenstanders van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse in hun eigen competities? FCUpdate.nl zet de resultaten op een rijtje. 

Ajax treft dinsdagavond Borussia Dortmund, met de van een dijbeenblessure herstelde Erling Haaland, in de Champions League. Met de Noorse spits negentig minuten op het veld won de ploeg van trainer Marco Rose namelijk met 3-1 van FSV Mainz 05. De Noorse doelpuntenmachine was twee keer trefzeker. Besiktas verloor van Istanbul BB (3-2), terwijl Sporting Portugal in de beker tegen Belenenses een eenvoudig karwei had (0-4).

Waar PSV in de slotfase moeizaam won van PEC Zwolle, incasseerde Europa League-opponent AS Monaco in het laatste kwartier een nieuwe tik. Op bezoek bij Peter Bosz' Olympique Lyon ging het in de slotminuten tweemaal mis (2-0). Real Sociedad won ondanks een rode kaart voor Ahien Muñoz nog in de eerste helft in blessuretijd van Real Mallorca (1-0), Sturm Graz versloeg in eigen huis SV Ried. Jakob Jantscher tekende in minuut 32 voor de winnende 1-0.

Feyenoord staat een zwaar karwei te wachten, want tegenstander Union Berlin won enigszins gelukkig zaterdag knap van VfL Wolfsburg (2-0). Taiwo Awoniyi, oud-speler van NEC, maakte in de Duitse hoofdstad het openingsdoelpunt. Sheraldo Becker bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0. Slavia Praag won eveneens, met 3-1 van Slovan Liberec, bij wie voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch wel scoorde. Maccabi Haifa won met 1-4 bij Happoel Jerusalem FC.

Vitesse-poulegenoot Tottenham Hotspur versloeg het overgenomen Newcastle met 2-3 dankzij goals van Heung-Min Son, Harry Kane en Tanguy Ndombele, terwijl de Arnhemmers zelf een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391987/vitesse-wint-verhitte-derby-in-hol-van-de-leeuw/,_blank,0-1 zege] boekten in de Gelderse derby tegen NEC. Stade Rennes FC maakte indruk in de Franse competitie door Metz met klinkende cijfers te verslaan. Mede dankzij een goal van ex-Ajax-target Kamaldeen Sulemana werd het 0-3. Het nietige NS Mura won in de eigen competitie van laagvlieger Aluminij. 

AZ kende een heerlijke zondag door FC Utrecht te verpulveren en daarmee opnieuw te stijgen op de ranglijst. CFR Cluj verloor van Rapid Boekarest en Randers FC won met 1-2 van Odense BK. FK Jablonec, de nummer elf (!) van Tsjechië, won wederom niet: het bleef op 2-2 steken tegen Dynamo CB, mede door een goal van Ondrej Mihalik, met een verleden in Alkmaar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen