Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Volgende domper De Ligt: niet fit voor Juventus-selectie

Volgende domper De Ligt: niet fit voor Juventus-selectie

17 oktober 2021 – Matthijs de Ligt (22) kwam in de afgelopen periode met het Nederlands elftal geen minuut in actie, maar heeft de interlandperiode desondanks niet goed verteerd. De verdediger ontbreekt zondag namelijk in de wedstrijdselectie van zijn club Juventus. De oud-Ajacied kampt met een lichte hamstringklachten en is niet inzetbaar.

Daardoor is De Ligt dan ook niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de topper tegen AS Roma. Het gaat volgens diverse Italiaanse media wel slechts om lichte klachten, waardoor hij vermoedelijk niet lang uit de roulatie zal liggen. Naast De Ligt ontbreekt ook Paulo Dybala, die voor de interlandbreak geblesseerd uitviel. Álvaro Morata is wel op tijd fit om deel uit te maken van de selectie van Massimiliano Allegri.

Voor De Ligt is het slecht nieuws, aangezien hij na een tijdje als reserve zijn basisplaats weer had heroverd bij de Oude Dame. In de laatste drie Serie A-wedstrijden voor de interlandbreak, miste de Nederlander geen minuut en juist die duels werden weer gewonnen door Juventus. Het duel met AS Roma is bovendien een belangrijke om weer bovenin aan te haken in de Serie A.

Lees ookDe Ligt niet langer meest waardevolle verdediger ter wereld

Na een dramatische seizoensstart heeft Juventus de weg omhoog weer ingezet in Italië. Makkelijk gaat het allerminst, maar er wordt weer gewonnen. De verwachting is dat het centrum van de verdediging bij afwezigheid van De Ligt bij Juventus gevormd zal worden door Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zondagavond tegen AS Roma.

gerelateerd