Ten Hag over opmerkelijke wissel van Martinez bij Ajax

Ten Hag over opmerkelijke wissel van Martinez bij Ajax

17 oktober 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag baarde zaterdagavond enigszins opzien door Lisandro Martinez in te laten vallen tegen sc Heerenveen. Waar veel Zuid-Amerikaanse internationals niet in actie kwamen in Friesland en bij veel clubs men er voor kiest om ze helemaal niet te gebruiken, viel Martinez een half uur voor het einde 'gewoon' in.

Ten Hag had contact met de verdediger, die de laatste week bij de nationale ploeg van Argteninië. Hij kwam echter geen minuut in actie voor La Albiceleste, waardoor hij vermoedelijk anders dan eerder gecommuniceerd werd wel in actie wilde komen namens Ajax. Antony en Nicolas Tagliafico zag de oefenmeester van de Amsterdammers nog niet: het duo dat wél minuten maakte in de interlandbreak, kon derhalve niet meedoen in Heerenveen. 

Edson Alvarez, die bij de laatste wedstrijd van Mexico ontbrak, had ook mee kunnen doen in het Abe Lenstra Stadion wat Ten Hag betreft. "Ik sprak Edson zaterdagochtend. Als hij mij had aangegeven dat hij kon spelen, dan was hij ook meegegaan naar Heerenveen. Dan had hij net als 'Licha' kunnen invallen. Hij gaf bij mij echter aan dat hij zich niet fit genoeg achtte voor speelminuten. Martínez was er wel klaar voor", gaf de coach tekst en uitleg tegenover Ajax Life.

Lees ookTen Hag heeft tegen Heerenveen flinke puzzel te leggen

De oefenmeester gaf aan dat hij het vervelend vindt als spelers, zoals Martinez, helemaal niet spelen bij hun nationale ploeg. Dan worden ze onderbelast en ook dat maakt het moeilijker om ze daarna weer volledig te belasten. Ten Hag werkt naar eigen zeggen dan ook met drie groepen: internationals die veel spelen, internationals die niet spelen en de achtergebleven Ajacieden.

gerelateerd