Bellingham kijkt uit naar CL-duel: "Ajax is een geweldig team"

Bellingham kijkt uit naar CL-duel: "Ajax is een geweldig team"

17 oktober 2021 – Jude Bellingham kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van dinsdagavond. De Engelse middenvelder, die in het verleden op het verlanglijstje van de Amsterdammers stond, won zaterdagmiddag met de topclub van FSV Mainz. Hij en zijn ploeggenoten gaan dus vol vertrouwen richting de Johan Cruijff ArenA voor de kraker.

"Ik ben dol op Champions League-voetbal. Ajax is een geweldig team. Het wordt een zware wedstrijd, maar we moeten er klaar voor zijn en alles geven wat we in ons hebben. Laat de wedstrijd maar komen", vertelt de Engelsman op de website van de Bundesliga. Beide ploegen zijn nog zonder puntverlies in het Miljoenenbal na twee wedstrijden. De Amsterdammers staan er qua doelsaldo beter voor door de 1-5 klapper in Sporting Portugal. "Het is een voorrecht om in dit soort wedstrijden te spelen."

Voor hij naar Dortmund ging, speelde hij bij Birmingham City in het Championship. "Toen ging ik elke week naar clubs als Barnsley, nu mag ik in al die mooie stadions in Europa spelen, ik voel me bevoorrecht", aldus Bellingham, die met zijn ploeggenoten dus vertrouwen tankte voor de kraker in Amsterdam. Het geeft echter geen garantie voor een goed resultaat tegen Ajax, weet de tiener. "Je moet elke week bewijzen dat je beter bent dan de afgelopen wedstrijd. Daarom hou ik zo van het spel."

Edwin van der Sar liet afgelopen week weten dat hij de Engelse middenvelder graag in het shirt van Ajax had gezien. "Ik ben altijd fan geweest van Bellingham. Zozeer zelfs dat we, toen hij nog bij Birmingham speelde, met zijn ouders spraken over een transfer naar Ajax. Uiteindelijk bleven hij en zijn gezin op dat moment liever thuis. Een stap naar het buitenland stelden ze uit naar het volgende jaar, toen hij uiteindelijk koos voor een stap naar Borussia Dortmund."

gerelateerd