Trainer Sahin hangt voetbalschoenen officieel aan de wilgen

Trainer Sahin hangt voetbalschoenen officieel aan de wilgen

17 oktober 2021 – Nuri Sahin heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De middenvelder hoeft echter niet te vrezen voor een zwart gat na zijn carrière. Hij gaat namelijk aan de slag als trainer van Antalyaspor. Vorige week werd hij al aangesteld als speler-coach, maar inmiddels gaat hij zich alleen richten op het trainerschap.

"Ik keer niet terug als voetballer", is de duidelijke taal van de Turkse middenvelder in gesprek met het Spaanse AS. Sahin kan terugkijken op een prachtige carrière, al wist hij de verwachtingen nooit helemaal waar te maken. Hij werd gezien als wonderkind toen hij als 16-jarige doorbrak bij Dortmund. In Duitsland werd hij kampioen en won hij de beker. Daarnaast speelde hij bij Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen en Feyenoord. In Rotterdam wist hij ook de KNVB beker te bemachtigen.

Sahin stond sinds vorig seizoen als speler onder contract bij Antalyaspor en werd vorige week aangesteld als trainer van de club tot medio 2026. Hij kreeg de vrije keuze of hij nog wilde voetballen. Dit seizoen deed hij in alle acht de wedstrijden mee, maar nu zit zijn carrière als voetballer er definitief is. Zijn ploeg staat met acht punten op een veertiende plaats.

Eerder deze week werd bekend dat Sahin met Alfons Groenendijk een ervaren assist-trainer heeft om hem verder wegwijs te maken in de trainerswereld. De Nederlandse oefenmeester was clubloos na zijn vertrek bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. "Het schijnt een heel mooie stad te zijn en geweldig gelegen. Ik was het thuis zitten ook wel beu en dit komt als geroepen", vertelde de assistent tegenover Leiden Amateurvoetbal.

gerelateerd