Open sollicitatie bij FC Barcelona: "Ze hoeven maar te bellen"

17 oktober 2021, 10:34

Dani Alves (38, op archiefbeeld) heeft een open sollicitatie gedaan bij FC Barcelona. De Braziliaanse rechtsachter zit momenteel zonder club, maar staat er wel voor open om terug te keren in Camp Nou. Volgens hem kan hij met zijn ervaring nog zeker van toegevoegde waarde zijn voor de Catalaanse grootmacht.

Dat vertelt hij in een interview met SPORT. "Toen ik vertrok bij FC Barcelona, heb ik gezegd dat ik altijd zou terugkeren als de club mij nodig heeft. Waar ik ook ben en wat de situatie ook is", begint de verdediger. "Dat doe ik uit liefde en respect voor FC Barcelona. Als ze mij nu nodig hebben, dan hoeven ze maar te bellen. Ik weet zeker dat ik iets kan toevoegen in de huidige selectie, zeker met alle talenten."

Volgens de routinier kan ervaring jonge spelers helpen om door te breken. "Wij zijn allemaal jong en dan weet je nog niet goed genoeg wat het inhoudt om voor FC Barcelona te spelen. Het is allemaal nieuw: of je nou heel goed bent of minder goed en er over je gesproken wordt. Je hebt jonge én ervaren spelers nodig om successen te boeken en prijzen te kunnen pakken."

Lees ookPrijzenkoning Alves wil Messi voorblijven

Dat laatste daar kan Alves over meepraten: nog altijd is de Braziliaan de speler met de meest gewonnen hoofdprijzen als profvoetballer. Na zijn vertrek bij São Paulo is Alves clubloos en hij besloot te wachten tot begin januari om ergens te tekenen, zodat de transfermarkt in Europa dan ook weer open is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen