Treurig: Dumfries racistisch bejegend bij SS Lazio

17 oktober 2021, 09:46

Denzel Dumfries (25) is in de Serie A het slachtoffer geworden van racisme. De back van Internazionale liet zich zaterdagavond als invaller behoorlijk gaan en maakte zich allesbehalve geliefd bij de fans van SS Lazio. Dat zij vervolgens apengeluiden maakte richting de rechtsachter was echter buiten alle proporties en zou ook nog zeker een terecht staartje moeten krijgen. 

Op de via social media veel gedeelde beelden is te zien hoe Dumfries racistische bejegend wordt. Een Lazio-supporter maakt duidelijk apengeluiden richting de Nederlander, op het moment dat hij bij de zijlijn staat. De dader is goed in beeld en dat betekent dat er ook daadwerkelijk actie ondernomen kan worden tegen deze 'supporter' van SS Lazio.

Dumfries heeft nog niet gereageerd op het incident, maar gaat ongetwijfeld in de komende dagen zijn lezing van het verhaal ook nog geven. Het is helaas geen uitzondering dat een dergelijk treurige actie bij de club uit Rome plaatsvindt: in het verleden hebben de fans van SS Lazio zich ook al behoorlijk misdragen op diverse vlakken. Het is te hopen dat er met duidelijk beeldmateriaal voorhanden nu ook echt ingegrepen gaat worden. 

Bekijk ook: Hommeles in Rome! Dumfries gaat doelpuntenmaker te lijf

Dat de fans boos waren op Dumfries, was na zijn actie overigens wel te begrijpen. De Nederlander vatte doelpuntenmaker Felipe Anderson in de kraag, want bij Inter vond men dat Lazio de bal uit had moeten spelen om ruimte te maken voor een blessurebehandeling aan Milanese zijde. In het opstootje dat volgde, werden vier gele kaarten uitgedeeld, waaronder voor Dumfries. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen