Gakpo baalt van Oranje-vertrek: ''Wilde graag blijven"

17 oktober 2021, 08:57

Cody Gakpo moest afgelopen week het trainingskamp van Oranje verlaten met een hersenschudding, maar zaterdagavond stond hij gewoon weer in de basis bij PSV. De aanvaller was met een assist en een doelpunt de grote man tijdens de 3-1 overwinning op hekkensluiter PEC Zwolle.

De aanvaller van PSV kwam tijdens het duel met Letland hard in botsing met een tegenstander en vertrok daarna naar huis. "Ik wilde graag blijven, maar ik had wel een flinke klap op mijn hoofd gekregen. Dan zijn er wat protocollen die nageleefd moeten worden, wat de dokters goed hebben gedaan. Alleen als voetballer wil je altijd voetballen en ik voelde me wel prima, maar ik moet de keuze respecteren", vertelt Gakpo bij de NOS.

"Toen ik het terugzag was het wel een harde klap, dan waren er regels voor dat de scheids dan meteen de fysio en de dokter in het veld moest laten, dat is niet gebeurd. Volgens mij heeft de KNVB daar iets over gezegd. Gelukkig gaat het nu goed, dus kunnen we het allemaal achter ons laten", vervolgt de linksbuiten. "Ik heb vandaag kunnen spelen, we weten niet hoe het anders was gelopen, dus daar ben ik ze uiteindelijk wel dankbaar voor."

Hij erkent dat het tegen Zwolle moeizaam ging. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong en leken lange tijd met de drie punten naar huis te gaan. In de slotfase werd dat dus voorkomen, mede door Gakpo. "Het was lastig, we hebben veel kansen gecreëerd, maar ze vlogen er niet in. Het geluk was niet aan onze zijde. Tot de laatste tien minuten. Dan win je toch nog, dat is wel lekker. We moesten deze wedstrijd winnen, dat was het belangrijkste. Als het dan heel lang niet lukt, is dat wel frustrerend. Gelukkig zijn we blijven strijden."

Roger Schmidt

De trainer van PSV zag zijn ploeg ook worstelen tegen de Zwollenaren. "De eerste wedstrijd na een interlandbreak is vaak moeilijk", erkent Schmidt bij ESPN. "Als we in het begin al gescoord hadden, zou het een makkelijke wedstrijd kunnen worden. We waren overduidelijk de betere ploeg, creëerden meer kansen en hadden veel balbezit. Ik had het gevoel dat we soms te wanhopig op zoek waren, maar uiteindelijk hebben we de momenten gecreëerd en gewonnen", besluit de oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen