Ten Hag over uiting Schmidt dat Ajax voordeel heeft op PSV

17 oktober 2021, 08:48

Erik ten Hag wilde inhoudelijk niet reageren op de recente uitspraken van PSV-trainer Roger Schmidt. De oefenmeester van de Eindhovenaren vond dat het schema van Ajax duidelijk in het voordeel was van de Amsterdammers richting de topper van komend weekend en had kritiek op de competitieplanning van de Nederlandse voetbalbond.

Ten Hag werd tijdens de persconferentie na de overwinning op sc Heerenveen gevraagd naar uitspraken van Schmidt, maar haalde er zijn schouders over op. "Ik ben nu niet zozeer bezig met de wedstrijd tegen PSV. Dat is één", doelde hij op de ontmoeting met Borussia Dortmund, die daarvoor nog op de rol staat in de Champions League. Twee dagen later komt PSV nog in actie in de Europa League en wat was volgens Schmidt duidelijk in het voordeel van Ajax.

"Maar ik houd me daar nooit zo mee bezig", vervolgde Ten Hag zijn betoog over het verschil in hersteltijd. "Je moet het nemen zoals het is en daar je ploeg op voorbereiden. Dat zal ik doen. Wat PSV doet, is aan hen. Schmidt moet zelf weten wat hij zegt en hoe hij denkt hoe hij zijn ploeg moet prepareren. Wij zijn een andere ploeg en zitten in een ander ritme."

Lees ookSchmidt hekelt 'voordeel Ajax' en heeft PSV-sterkhouders terug

Ook werd de coach nog gevraagd naar het feit dat Erling Haaland weer helemaal hersteld is bij Borussia Dortmund en dus in actie kan komen tegen Ajax midweeks in de Champions League. De coach is niet bang, maar ziet het juist als een uitdaging. "Onze spelers kijken er naar uit om zich te meten met Haaland", aldus de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen