Ten Hag eist juist nu focus: "Dit zegt niks richting dinsdag"

16 oktober 2021, 22:10

Erik ten Hag verwacht dat zijn ploeg zich na de 0-2 overwinning bij sc Heerenveen vol scherpte gaat richten op het treffen met Borussia Dortmund. Dinsdag komen de Duitsers in de Champions League op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Ten Hag eist dat zijn spelers er klaar voor zijn.

"Dit zegt niks richting dinsdag, dat is weer een andere wedstrijd", aldus Ten Hag na de zege voor de camera van ESPN. "Maar we hebben drie punten en weer de nul gehouden. Dat geeft vertrouwen, al hebben we dat sowieso. Misschien was het een beetje doorgeslagen, maar we staan weer met beide benen op de grond. We weten dat we hard moeten werken. Dinsdag is weer een andere wedstrijd. Het wordt enorm zwaar en een mooie uitdaging."

In Heerenveen had het echter ook zomaar mis kunnen gaan voor Ajax, dat vooral in de tweede helft moeite had om Heerenveen van scoren af te houden. "Op de eerste helft had ik weinig aan te merken. Alleen dat we twee counters toelaten en dat we de kansen niet verzilveren. Het had al 0-3 kunnen staan. Dat het in de tweede helft minder ging, had vooral met ons te maken. Dat was niet best."

Ajax speelt dinsdag (21.00 uur) de belangrijke CL-wedstrijd tegen Dortmund en vervolgens komt PSV op bezoek in de ArenA. Ten Hag heeft echter nog geen zin om vooruit te blikken op de topper met de nummer twee van de ranglijst. "Ik kijk niet zo ver. Het is nu om Dortmund te doen. Daarna kijken we weer verder", besloot de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen