Tadic niet bezig met 100e doelpunt: "Het gaat om de punten"

Tadic niet bezig met 100e doelpunt: "Het gaat om de punten"

16 oktober 2021 – Dusan Tadic scoorde zaterdagavond niet op bezoek bij sc Heerenveen en dus moet de aanvaller nog even wachten op 100e doelpunt in dienst van Ajax. Daar was de aanvoerder van de Amsterdammers echter totaal niet mee bezig. Volgens Tadic draait het namelijk niet om hem.

"Dat is niet belangrijk", aldus Tadic voor de camera van ESPN. "Het gaat erom dat wij met Ajax deze wedstrijd hebben gewonnen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd komt er voor mij altijd meer ruimte, maar het draait om de punten. We zijn fit en klaar voor de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het is een goede ploeg en dit wordt een mooie wedstrijd om te spelen. Het wordt een mooie week, maar wij kijken van wedstrijd naar wedstrijd."

Davy Klaassen begon in Friesland in de basis en hoopt dinsdag tegen Borussia Dortmund ook te mogen starten. "Dit geeft een goed gevoel, dat is altijd zo als wint. Zeker als je verdiend wint, ga je met een goed gevoel naar Borussia Dortmund. Je weet dat er vandaag bij 0-1 altijd een doelpunt van Heerenveen kan vallen. Na de 0-2 was het voor mijn gevoel wel over. Voor dinsdag moet de trainers weer keuzes maken wie hij laat spelen. Ik hoop dat ik erin sta", vertelde de middenvelder bij ESPN.

Ajax won dankzij doelpunten van Sébastien Haller en David Neres met 0-2 op bezoek bij Heerenveen is staat op de eerste plaats van de Eredivisie. De Amsterdammers gaan nu beginnen aan een mooie en belangrijke week. Dinsdag speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag in de groepsfase van de Champions League thuis tegen Dortmund. Vervolgens wacht zondag de topper tegen PSV in Amsterdam.

gerelateerd