GAE grijpt derbyzege ondanks blunders en rode kaarten

16 oktober 2021, 20:44   Bijgewerkt: 17 oktober 2021, 11:04

Go Ahead Eagles heeft zaterdag in een spectaculaire Overijsselse derby Heracles Almelo verslagen. Ondanks dat Warner Hahn twee keer blunderde en zowel Giannis Botos als Isac Lidberg met rood van het veld werden gestuurd, bleven de punten in De Adelaarshorst: 4-2.

Voor het eerst sinds 587 dagen speelde Go Ahead Eagles in een uitverkochte Adelaarshorst. Het publiek in Deventer werd getrakteerd op een levendige openingsfase, waarin de thuisploeg de eerste speldenprikjes uitdeelde. De eerste goede mogelijkheid was echter voor Delano Burgzorg, die een metertje naast schoot. De daaropvolgende hoekschop werd rakelings over gekopt.

Waar Heracles de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, kwam Go Ahead na een halfuur op voorsprong. Uit een hoekschop van Philippe Rommens kopte Luuk Brouwers het openingsdoelpunt tegen de touwen. De thuisploeg leek met de voorsprong de rust in te gaan, maar de 1-0 werd niet vastgehouden. Een kapitale fout van Hahn ging vooraf aan de gelijkmaker. De doelman van Go Ahead raakte de bal niet goed en omdat hij uit positie was, kon Vloet raak schieten in het lege doel.

De levendige eerste helft kreeg na rust een passend vervolg. Go Ahead nam na een uur opnieuw de leiding. Een voorzet van de sterk spelende Iñigo Córdoba werd in eigen doel gewerkt door Mats Knoester. Een paar minuten later viel ook de 3-1. Opnieuw stond Córdoba aan de basis van het doelpunt. Brouwers nam de voorzet van de huurling van Athletic Bilbao met de borst aan en schoot raak uit de draai. Daarmee leek Go Ahead een enorme stap richting de derbyzege te zetten, maar opnieuw schoot de thuisploeg zichzelf in de voet.

En weer was het Hahn die een negatieve hoofdrol speelde. De doelman van Go Ahead zat mis bij een hoekschop van Heracles en werkte vervolgens een schot van Marco Rente in zijn eigen doel. Niet alleen Hahn benadeelde zijn ploeg. Botos deed daar zowaar een schepje bovenop. Compleet onnodig trapte hij op de vijandelijke helft Noah Fadiga onderuit. Even leek de Griek weg te komen met een gele kaart, maar op advies van de VAR werd alsnog rood getrokken.

De zware taak om met tien man de 3-2 voorsprong vast te houden werd nog een stukje lastiger gemaakt door Lidberg. Koud in het veld kreeg de Zweedse invaller een rode kaart nadat hij zich te breed maakte in een duel met Orestis Kiomourtzoglou. Net zoals Botos leek Lidberg weg te komen met geel, maar opnieuw greep de video-scheidsrechter in. Met negen tegen elf leek Go Ahead voor de bijna onmogelijke opgave te staan om de voorsprong over de streep te trekken, maar Heracles slaagde er niet in om de overtalsituatie te benutten en kreeg diep in blessuretijd zelfs de 4-2 om de oren.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 4; Boyd Lucassen 7, Jay Idzes 6,5, Joris Kramer 6,5, Bas Kuipers 7; Philippe Rommens 6,5, Giannis Botos 5, Luuk Brouwers 7,5; Iñigo Córdoba 7,5 (80. Ogechika Heil -), Marc Cardona 6,5 (80. Isac Lidberg -), Ragnar Oratmangoen 6,5 (89. Mats Deijl -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Noah Fadiga 6,5, Marco Rente 6, Mats Knoester 6 (88. Mohammed Amissi -), Giacomo Quagliata 6,5; Lucas Schoofs 6 (80. Sinan Bakis -) Rai Vloet 5,5, Orestis Kiomourtzoglou 6; Delano Burzorg 6 (90. Sven Sonnenberg -), Kaj Sierhuis 5,5, Bilal Basacikoglu 5,5 (80. Nikolai Laursen -)

Man of the Match: Iñigo Córdoba

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen