Ajax richting Dortmund met zege bij taai Heerenveen

16 oktober 2021, 20:42   Bijgewerkt: 17 oktober 2021, 11:25

In aanloop naar het Champions League-treffen met Borussia Dortmund heeft Ajax in de competitie gedaan wat het moest doen. Het won met 0-2 van Heerenveen, dat de huid duur verkocht. Ajax begon sterk aan het duel en kwam via topscorer Sebastién Haller op voorsprong. Vervolgens lieten de Friezen de bezoekers meerdere keren wankelen, maar die vielen niet. Nadat invaller David Neres een kwartier voor tijd raak kopte, was het duel beslist.

Voor de interlandbreak leed Ajax de eerste nederlaag van het seizoen. In de eigen Johan Cruijff ArenA boog het voor FC Utrecht: 0-1. Die bittere nasmaak moest worden weggespoeld met een goed resultaat in en tegen Heerenveen, dat na twee nederlagen op een rij een zege boekte bij PEC Zwolle (0-1). Ajax miste een flink aantal spelers door de nasleep van de interlandverplichtingen. Zo waren Nicolás Tagliafico, Antony en Edson Álvarez niet inzetbaar.

Rami Kaib was het meest dichttbij een Friese treffer, die dan het antwoord was geweest op de openingstreffer van Haller luttele minuten daarvoor. Tadic kreeg een pass in de loop, vond de Franse spits, die vervolgens koel afrondde: 0-1. Na die goal leek Heerenveen wakker geschud, want het voetbalde ineens een stuk frisser. Dat leverde voor rust nog kansen op voor Tibor Halilovic en Anthony Musaba, die het net niet wisten te vinden.

Het Friese zelfvertrouwen dat was ontstaan, nam de ploeg van Johnny Jansen mee naar de tweede helft. Het zette Ajax onder druk en kwam via Musaba (geblokt en gered) en Van Beek (helemaal vrij) bijna op gelijke hoogte met de bezoekers, die een stuk minder kansen kregen. Toen Van Beek ook nog snoeihard op de lat kopte, mocht Ajax helemaal van geluk spreken.

Zodoende boekte Ajax een, weliswaar moeizame, overwinning in Friesland. Hierdoor kan met het nodige zelfvertrouwen toewerken naar het treffen met Borussia Dortmund in de Champions League aankomende dinsdag.

Opstellingen en beoordelingen*

sc Heerenveen: Xavier Mous 6 ; Milan van Ewijk 5.5, Sven van Beek 5.5, Rami Kaib 5.5, Nick Bakker 5.5; Nicolas Madsen 5.5 (80. Rodney Kongolo -), Tibor Halilovic 5.5, Joey Veerman 5; Anthony Musaba 7, Henk Veerman 5 (80. Siem de Jong -), Arjen van der Heide 5 (61. Benjamin Nygren 5)

Ajax: Remco Pasveer 6.5; Noussair Mazroui 6 (76. Devyne Rensch -), Jurriën Timber 6, Perr Schuurs 6, Daley Blind 6; Ryan Gravenberch 6 (80. Mohamed Daramy -), Davy Klaassen 6, Mohammed Kudus 6 (63. Lisandro Martínez ); Steven Berghuis 6 (63. David Neres 6.5), Sebastién Haller 6.5, Dušan Tadic 6 (86. Kenneth Taylor -)

Man of the Match: Sebastién Haller

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen