Chelsea herovert koppositie na minimale zege op Brentford

16 oktober 2021, 20:25   Bijgewerkt: 16 oktober 2021, 20:33

Chelsea heeft zaterdagavond de koppositie in de Premier League weer weten te bemachtigen. The Blues wonnen met 0-1 bij de dit seizoen zo verrassende promovendus Brentford.

Een doelpunt op slag van rust van Ben Chilwell was genoeg voor de ploeg van coach Thomas Tuchel om de drie punten mee naar Stamford Bridge te nemen. Gemakkelijk ging het echter niet voor de Champions League-winnaar, want Brentford was - ondanks een fors lager balbezitpercentage - veel dreigender dan Chelsea. De uiteindelijk succesvolle inzet van Chilwell was ook meteen de enige keer dat Chelsea op doel schoot.

Vooral in de omschakeling zorgde Brentford voor de nodige dreiging, met spitsen Ivan Toney en Bryan Mbeumo als gevaarlijk duo. Het Hakim Ziyech-loze Chelsea wankelde, maar viel niet om. Al had de ploeg daar wel een aantal uitstekende reddingen van doelman Benjamin Mendy voor nodig. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde niet op wat eerder tegen Liverpool wél het geval was, toen Brentford een 1-3 achterstand wist recht te trekken.

Lees ook: Leicester verslaat Manchester United na bizarre slotfase

Chelsea gaat door de driepunter na acht duels aan de leiding in de Premier League en zag eerder op de dag concurrenten Liverpool en Manchester City ook hun duels winnen. Woensdag vervolgt Chelsea de jacht op Champions League-prolongatie, als het Zweedse Malmö FF een bezoek brengt aan Londen. In de nationale competitie wacht Chelsea volgende week zaterdag een thuiswedstrijd tegen het Norwich City van Tim Krul.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen