Inter slikt nederlaag in Rome en ziet Napoli uit zicht verdwijnen

16 oktober 2021, 20:01

Internazionale heeft zaterdagavond nagelaten om in de Serie A dichterbij koploper SSC Napoli te komen. De regerend landskampioen ging op bezoek bij Lazio met 3-1 onderuit en maakt zodoende even pas op de plaats. Het verschil met de nog ongeslagen lijstaanvoerder uit Napels is nu vier punten.

De supporters van Lazio lieten zich voorafgaand aan de wedstrijd van hun goede kant zien. De club zette Simone Inzaghi, de hoofdtrainer van Inter, in het zonnetje voor zijn inzet voor Lazio. De oefenmeester was namelijk liefst 22 jaar in verschillende functies actief in Rome en verliet de club afgelopen zomer voor een nieuw avontuur in Milaan.

Inzaghi begon in het Stadio Olimpico met Stefan de Vrij in de basis en Denzel Dumfries op de bank. Het duurde niet lang of Inter had al een 0-1 voorsprong te pakken. Na een overtreding op Nicolò Barella bleef Ivan Perisic vanaf de stip koel. Beide ploegen kregen vervolgens kansen op meer, maar er werd niet meer gescoord en Lazio en Inter gingen met een 0-1 stand aan de thee.

Halverwege de tweede helft kreeg Lazio ook een strafschop en die buitenkans werd benut door Ciro Immobile. Inzaghi probeerde de wedstrijd met het inbrengen van onder meer Dumfries weer naar zijn hand te zetten, maar dat lukte niet. In de slotfase zorgde voor Felipe Anderson voor een enorm feest aan de kant van Lazio door de 2-1 binnen te werken. Daarmee was de koek nog niet op. In blessuretijd was het Sergej Milinkovic-Savic, die voor de beslissing zorgde: 3-1. Luiz Felipe (Lazio) kreeg in extremis nog een directe rode kaart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen