Zwak Feyenoord verspeelt dure punten in de Kuip

Zwak Feyenoord verspeelt dure punten in de Kuip

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 oktober 2021 – Een matig Feyenoord heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van RKC Waalwijk. De ploeg van Arne Slot kwam op voorsprong, keek bij rust tegen een achterstand aan en kon er in de tweede helft alleen nog maar een gelijkspel uitpersen: 2-2. De gelijkmaker viel nog vroeg, waardoor Feyenoord lang de tijd had om de zege alsnog te grijpen. Dat lukte ook niet in de tien toegevoegde minuten en zo leed Feyenoord voor de tweede keer op rij duur puntverlies.

Pas één keer had Feyenoord thuis verloren van RKC, in 1999 scoorde Yuri Cornelisse twee keer (1-2). Dat moest de thuisploeg vertrouwen geven, ondanks dat het de Colombiaan Luis Sinisterra miste vanwege niet op tijd terugkeren van interlandverplichtingen. Daarbij had RKC in de Eredivisie alleen nog maar gewonnen van AZ, alweer acht duels geleden. Daarna volgden vier nederlagen en drie remises, waardoor de Brabanders langzaam zakten naar het rechter rijtje en zich nu terugvonden op plek veertien.

Feyenoord stond in de subtop met een kleine achterstand op Ajax en PSV en leek in de eerste minuten meteen korte metten te willen maken met het defensief ingestelde RKC. Het team van Joseph Oosting speelde in een 1-5-3-2 formatie, zonder de geblesseerde Richard van der Venne en met voormalig Feyenoorder Michiel Kramer. Ondanks de twee geelblauwe muren kreeg Feyenoord enkele kansen, maar de bal ging er niet in. De lat redde RKC bijvoorbeeld bij een kopbal van Marcos Senesi.

De Argentijnse verdediger werd later in de eerste helft een van de twee spelers die een tegengoal van RKC inleidde. Nadat Jens Toornstra de Rotterdammers eindelijk op voorsprong had gezet, gaf Feyenoord die 1-0 binnen een kwartier weer uit handen via Gernot Trauner en dus Senesi. Trauner leed balverlies vlak voor zijn eigen zestien, waarvan Jens Odgaard uiteindelijk profiteerde door de bal laag langs Justin Bijlow te schieten. Op slag van rust was de spits aangever bij een makkelijke kopgoal van de kleine Vurnon Anita, nadat Senesi een heel slechte pass vooruit had afgeleverd.

Het centrale duo van Feyenoord deelde daarmee in de malaise van het hele elftal. Het baltempo was laag, spelers leden onnodig vaak balverlies en RKC kon in de tijd tussen de twee goals steeds simpel de bal rond laten gaan. Het publiek trakteerde de spelers daarom een fluitconcert en dat werd alleen maar luider toen Anita scoorde en scheidsrechter Pol van Boekel affloot voor de eerste helft. Feyenoord moest na rust echt uit een ander vaatje tappen om de achterstand om te draaien.

Een nieuw vaatje kwam er ook aan te pas, met helemaal bovenin een doelpunt. Guus Til liet nummer zeven van het seizoen noteren door een omhaal van Senesi tegen de touwen te tikken. Het bracht Feyenoord gelijk op het goede spoor, maar van erop en erover was geen sprake. RKC gaf alleen na de invalbeurt van Reiss Nelson twee kansen weg. Nelson, debutant bij Feyenoord, schonk een kans aan Alireza Jahanbakhsh en vond zelf Etiënne Vaessen nog op zijn weg.

Wat niet meehielp was het vele tijdrekken van RKC, waardoor Feyenoord het nog moeilijker kreeg om een paar minuten echt lekker te voetballen. Verschillende spelers van RKC wilden verzorging, er werd flink gewisseld en keeper Vaessen nam vaak ruim de tijd met uittrappen. Alles bij elkaar gaf dat voor de arbiters van diens om er zeven minuten blessuretijd bij te trekken. Dat werd met luid gejuich begroet door de fans in de Kuip.

In die slotminuten slaagde Feyenoord er echter niet meer in om de gelijke stand te doorbreken. Dat had in de officiële speeltijd moeten gebeuren, toen Cyriel Dessers en Jahanbakhsh nog enorme kansen kregen. Vooral die van Dessers was groot: hij kon een pass van Tyrell Malacia aannemen en controleren, maar mikte over. Zo kwam de 3-2 er dus niet en leed Feyenoord duur puntverlies tegen RKC. Dat wacht nu al acht duels op een zege, maar zal dit punt koesteren.

Opstellingen en beoordelingen*
Feyenoord:
Justin Bijlow 5; Marcus Pedersen 6, Gernot Trauner 4.5, Marcos Senesi 5 (69. Lutsharel Geertruida 6), Tyrell Malacia 6; Orkun Kökcü 4.5, Jens Toornstra 6.5, Guus Til 6.5 (77. Fredrik Aursnes -); Alireza Jahanbakhsh 5, Cyriel Dessers 4.5, Bryan Linssen 4.5 (60. Reiss Nelson 6.5).

RKC Waalwijk: Etiënne Vaessen 6.5; Juriën Gaari 6, Melle Meulensteen 6.5, Ahmed Touba 5.5, Dario van den Buijs 6.5, Luuk Wouters 5 (79. Thierry Lutonda -); Vurnon Anita 6.5 (90+4. Hans Mulder -), Saïd Bakari 5 (69. Lennerd Daneels 5), Achraf El Bouchataoui 5 (69. Ayman Azhil 5); Michiel Kramer 5 (69. Finn Stokkers 5), Jens Odgaard 7.5.

Man of the Match: Jens Odgaard
*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd