Leicester verslaat Manchester United na bizarre slotfase

16 oktober 2021, 18:06   Bijgewerkt: 16 oktober 2021, 18:11

Leicester City heeft zaterdag in eigen huis na een wervelende slotfase met 4-2 gewonnen van Manchester United. Vier treffers vielen in de laatste twaalf minuten van de wedstrijd.

Manchester United nam na twintig minuten nog de leiding door een doelpunt van Mason Greenwood, maar de ploeg van trainer Ole Gunnar Solksjaer zag de thuisploeg de schade via Youri Tielemans na een half uur herstellen. Bij de bezoekers verschenen onder andere Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho aan de aftrap in het King Power Stadium. Donny van de Beek bleef negentig minuten lang op de reservebank.

Na rust was het langer wachten op doelpunten, maar het bleek een stilte voor de storm te zijn. Ça?lar Söyüncü was er als de kippen bij om een van richting veranderde voorzet binnen te werken, waarmee hij het thuispubliek twaalf minuten voor tijd in extase bracht. Het antwoord van United volgde echter razendsnel. Want vier minuten later werkte Marcus Rashford de gelijkmaker tegen de touwen. Vijftien seconden konden de gasten genieten van de gelijke stand, want een rake knal van Jamie Vardy bracht de 3-2 op het scorebord.

Kort na het ingaan van de extra tijd besliste Leicester City de wedstrijd in haar voordeel. Patson Daka tikte een voorzet bij de tweede paal binnen. Voor United betekent het verlies bij de landskampioen van 2016 de eerste nederlaag in 26 uitduels. De ploeg zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats op de ranglijst en kan worden ingehaald door Everton, Brentford en Tottenham Hotspur.

Manchester City - Burnley 2-0

Waar stadsgenoot Manchester United zaterdag tekort schoot in Leicester, deed buurman Manchester City wél gewoon wat er van hen verwacht werd. In eigen huis won de ploeg van trainer Pep Guardiola met 2-0 van het dit seizoen in degradatienood verkerende Burnley. Bernardo Silva opende na twaalf minuten spelen de score. Burnley hield daarna lang stand, maar moest twintig minuten voor tijd toestaan hoe Kevin de Bruyne met een verwoestende uithaal in de zestien de genadeklap uitdeelde.