Koeman bespreekt situatie Agüero, Fati en Dembélé

Koeman bespreekt situatie Agüero, Fati en Dembélé

16 oktober 2021 – Ronald Koeman wil na een roerige periode niet meer ingaan op vragen over zijn toekomst. Al zijn aandacht gaat nu uit op het bepalende blok waar FC Barcelona voor staat, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Valencia. Goed nieuws voor Koeman is dat hij steeds meer te kiezen heeft.

De druk op de schouders van Koeman is nog altijd enorm, maar voor een ontslag hoeft hij op dit moment niet te vrezen. Joan Laporta, voorzitter van Barcelona, sprak immers onlangs het vertrouwen in de Nederlandse oefenmeester uit. Koeman krijgt de tijd om in het post-Messi-tijdperk aan een nieuw elftal te bouwen. Toch zullen de resultaten snel moeten verbeteren, weet de trainer.

"Ik ben het gewend dat men over mijn toekomst praat", spreekt Koeman zaterdag op de persconferentie richting de wedstrijd tegen Valencia. "Dat is normaal bij een grote club en het is niet de eerste keer dat het mij overkomt. Vorig jaar is mijn positie ook ter sprake gekomen. De voorzitter heeft zijn steun uitgesproken en duidelijkheid verschaft. Maar een trainer moet altijd wedstrijden winnen. Over het verleden wil ik het niet meer hebben. Ik wil energie steken in het verbeteren van ons spel, ik probeer het beste te doen voor de club."

Koeman lijkt snel een beroep te kunnen doen op Sergio Agüero, die terug is van blessureleed en gedurende de interlandperiode zijn officieuze debuut maakte. "Hij heeft de laatste tijd veel stappen gezet. Hij doet het goed, maar mist wedstrijdritme. Dat wordt alleen maar beter door het spelen van wedstrijden. Tegen Valencia zou hij tot de wedstrijdselectie kunnen behoren. Het is bekend wat hij kan. Met speeltijd zal hij nog beter worden, net zoals met Ansu Fati is gebeurd."

Mogelijk maakt Fati tegen Valencia zijn rentree in de basis. "Hij verbetert elke dag en morgen zullen we beslissen of hij begint of niet. Hij kan in elk geval niet drie wedstrijden in één week tijd spelen, dus we zullen moeten bepalen wat het beste is voor het team", aldus Koeman, die hoopt snel ook weer een beroep te kunnen doen op Ousmane Démbélé. "Hij werkt hard, maar is er nog niet. Ik weet niet of hij tegen Real Madrid wel weer kan spelen. We moeten het afwachten. Zijn toekomst en contractverlenging is een zaak van de club."

gerelateerd