Ajax legt talent vast dat opvallend veel op Zlatan lijkt

Ajax legt talent vast dat opvallend veel op Zlatan lijkt

16 oktober 2021 – Mateja Milovanovic heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend. De Amsterdamse club meldt het nieuws zaterdag via de officiële kanalen.

Milovanovic heeft zich tot de zomer van 2024 verbonden aan Ajax. Het contract gaat met terugwerkende kracht per 1 oktober in. Voor de zeventienjarige centrale verdediger, die Servische ouders heeft, is het zijn eerste contract als profvoetballer. Milovanovic speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor Sparta Rotterdam.

"Ik ben echt heel blij, bijna sprakeloos. Hier heb ik een tijdje op gewacht. Dit is een mooie beloning", reageert Milovanovic voor de camera van Ajax TV. De jonge verdediger lijkt qua uiterlijk veel op Zlatan Ibrahimovic in zijn jongere jaren. "Iedereen die ik net ontmoet, zegt dat ik op hem lijk. Ik vind wel dat ik op hem lijk", lacht het talent.

Milovanovic is naar eigen zeggen een speler die rustig aan de bal is, een goede inspeelpass in huis heeft en in het verdedigen zijn mannetje staat. "Een complete verdediger", aldus de zeventienjarige. "Sinds ik bij Ajax speel, ben ik vooruitgegaan. Fysiek vooral. Het voetballen heeft er altijd wel ingezeten, het is niet zo dat ik daar echt heel veel stappen in heb gezet. Wie mijn voorbeelden zijn? Bij Ajax 1 kijk ik naar Daley Blind. Die heeft ook een goede inspeelpass. Vroeger keek ik ook naar Sergio Ramos in de tijd dat Real Madrid vaak de Champions League achter elkaar won."

gerelateerd