'Mourinho heeft interesse in publiekslieveling van FC Barcelona'

'Mourinho heeft interesse in publiekslieveling van FC Barcelona'

16 oktober 2021 – Ronald Koeman laat diverse talenten doorbreken bij FC Barcelona, maar de bij het publiek zo geliefde Riqui Puig krijgt maar heel weinig kansen onder de Nederlandse coach. Hij adviseerde de middenvelder eerder al eens om op huurbasis te verkassen, maar destijds wilde het talent voor zijn kansen in Catalonië gaan. Nu die uitblijven en veel spelers rondom hem doorbreken, staat hij mogelijk tóch voor een vertrek.

AS Roma en Arsenal volgen de diensten van de 22-jarige middenvelder op de voet. Het Spaanse SPORT weet dat José Mourinho hem graag naar Rome zou halen om zijn middenveld te versterken en verder te bouwen aan de toekomst. Met een tot 2023 doorlopend contract kan een wintertransfer ook voor de Catalanen uitkomst bieden, aangezien ze dan nog een aardige transfersom voor hem kunnen vangen.

Niet alleen AS Roma heeft belangstelling, volgens The Athletic is ook Arsenal-manager Mikel Arteta fan van Puig. Hij zou in de Spanjaard een typische middenvelder zien voor The Gunners, al is de interesse vanuit Londen wel veel minder concreet dan de wens van Mourinho.

Lees ookTalentenfabriek Koeman: deze Barça-spelers braken al door

Voor Puig zou een al dan niet tijdelijke transfer ook een uitkomst kunnen bieden, aangezien hij dit seizoen amper speeltijd krijgt. Hij kwam weliswaar in vier La Liga-duels in actie, maar opgeteld waren dat maar 72 minuten. Bovendien miste Koeman de laatste weken ongekend veel spelers, waardoor het perspectief er niet bepaald beter op zal worden.

gerelateerd