Malen over uitspraak De Boer: "Dacht: hij is ook emotioneel"

Malen over uitspraak De Boer: "Dacht: hij is ook emotioneel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 oktober 2021 – Donyell Malen (22) heeft geen last gehad van de uitspraak die voormalig bondscoach Frank de Boer heeft gedaan. De aanvaller van het Nederlands elftal werd op het EK al na een uur gewisseld en volgens de keuzeheer was dat omdat hij simpelweg niet veel langer kon spelen. Bij PSV en Borussia Dortmund kwam die opmerking als donderslag bij heldere hemel.

Toch heeft de spits van BVB er niet direct last van gehad, zo vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld, wat superzuur was. Emotionele mensen zeggen soms niet de meest verstandige dingen misschien, maar het heeft me niet geboeid", licht Malen toe. Tegen Tsjechië was hij in de achtste finale een van de uitblinker, toch werd hij voortijdig gewisseld.

Veel invloed heeft de opmerking overigens niet gehad, want zijn data was al bekend in Duitsland, waar hij een transfer naartoe zou maken. "Bij Dortmund wisten ze ook al anders. Mijn gemiste kans tegen de Tsjechen? Die is ook weinig door mijn hoofd gegaan, omdat je daar niks aan hebt als speler. Dan zit je jezelf en anderen in de weg. Het is voetbal. In een minuut ging het van 'bijna doorgaan' naar 'eruit'. Gelukkig hebben we binnen ruim een jaar de kans meer te laten zien op het WK."

De Boer werd ontslagen en inmiddels is Louis van Gaal aangesteld als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hoewel Malen geen vaste basisplaats heeft, heeft hij wel veel vertrouwen in de nieuwe eindverantwoordelijke van Oranje. "Mooi om mee te werken, want hij heeft veel prijzen gewonnen en zit al wat jaren in het vak."

Reacties

gerelateerd