Wijnaldum met PSG door oog van de naald dankzij Mbappé

15 oktober 2021, 22:51   Bijgewerkt: 15 oktober 2021, 22:56

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond met veel moeite een 2-1 zege geboekt op Angers. In een duel waarin veel van de supersterren ontbraken, kon het pas in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrekken. Daarvoor waren een hoofdrol van Kylian Mbappé en een twijfelachtig VAR-moment nodig.

Paris Saint-Germain kon tegen Angers bepaald niet met het sterkste elftal aantreden. Meerdere clubs hebben dit weekend nog last van de verlengde interlandperiode in Zuid-Amerika en PSG was daarop geen uitzondering. Lionel Messi, Neymar, Angel di Maria, Marquinhos; allemaal ontbraken ze bij de Franse topclub. Toch kon Georginio Wijnaldum daar niet van profiteren. De Oranje-international gaf vorige week nog aan moeite te hebben met zijn reserverol, maar moest toch weer op de bank plaatsnemen.

Vanaf de bank zag Wijnaldum hoe zijn ploeggenoten het moeilijk hadden met Angers, de verrassende nummer vier van de Ligue 1. PSG had liefst 75% van het balbezit, maar kwam tot geen enkel schot op doel. Niet dat de bezoekers wel kans op kans kregen, maar één mogelijkheid in de 32e minuut was genoeg om op een verrassende 0-1 voorsprong te komen. Een scherpe voorzet kon bij de tweede paal worden binnengelopen door Angelo Fulgini.

En dus moest PSG na rust aan de bak. Dat deed het onder meer met Wijnaldum, die na een uur spelen inviel. Het was echter Kylian Mbappé die het team bij afwezigheid van Messi en Neymar op sleeptouw nam. Eerst gaf hij de bal goed voor, waarna Danilo de gelijkmaker binnen kon koppen. Zo was er vast één punt gered, al leek het daar nog lange tijd ook bij te blijven. Pas in de 87e minuut kon Mbappé de wedstrijd zelf naar de kant van PSG toe trekken.

Daar was wel een dubieuze strafschop voor nodig. Mauro Icardi kopte de bal volgens de VAR tegen de arm van zijn tegenstander en nadat de beelden lang aandachtig werden bestudeerd, werd besloten de bal op de stip te leggen. Mbappé mocht aanleggen en faalde niet. Hij schoot feilloos in de rechterhoek. Wijnaldum kreeg even later nog de kans om ook 3-1 te maken - een doelpunt dat hij goed zou kunnen gebruiken - maar zijn kopbal belandde op de paal. Met veel moeite won PSG uiteindelijk dus wel: de negende zege in tien wedstrijden.