Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Advies voor Ajax: "Maak werk van terugkeer Brobbey"

Advies voor Ajax: "Maak werk van terugkeer Brobbey"

15 oktober 2021 – Het buitenlandse avontuur van Brian Brobbey is vooralsnog geen succes gebleken. De negentienjarige spits verruilde afgelopen zomer Ajax voor RB Leipzig, maar komt in de Bundesliga nauwelijks aan spelen toe. Clubwatcher Mike Verweij zou het daarom geen slecht idee vinden als de Amsterdammers hem proberen terug te halen.

Dat opperde Verweij in de podcast Kick-Off van zijn werkgever De Telegraaf. "Ajax heeft hem natuurlijk transfervrij zien vertrekken, maar ik denk dat er een goede kans is dat ze hem kunnen huren met een verplichte optie tot koop. Waarom zou je niet een keer over je trots heen stappen en zo'n jongen voor een paar miljoen euro terughalen? Ik denk - die geluiden hoor je ook wel - dat die jongen op z'n knieën terug zou willen naar Amsterdam. Ik kan me niet voorstellen dat hij gelukkig is bij Leipzig."

Collega Valentijn Driessen vindt het geen goed idee. "Als Brobbey het bij Leipzig niet redt, waar drie halve spitsen rondlopen, dan denk ik niet dat Ajax hem terug moet nemen. Hij maakt Ajax niet sterker. Ze gaan met hem niet beter voetballen dan met Haller. Je moet in een hoger segment kijken en doorselecteren. Iemand uit de eigen opleiding moet je de kans geven, maar die kans wilde hij niet. Dan moet je naar zijn kwaliteiten kijken: gaat hij Ajax verder brengen in Europa? Ik denk het niet."

Gezien de huidige bezetting van de spitspositie bij Ajax denkt Verweij daar anders over. "De tweede spits achter Haller is Danilo. Die komt helemaal niet in de plannen voor. Er is bewust voor gekozen om geen tweede spits te halen, dus nu is Tadic het enige echte alternatief voor achter Haller. Ik denk dat je hem wel heel goed terug kan halen. In de Eredivisie kan hij van grote waarde zijn en een hoger niveau bereiken, waarmee hij wél belangrijk kan worden in Europa", aldus Verweij, die ook een inschatting maakte van de mogelijke transfersom. "Als Ajax vijf miljoen biedt, denk ik dat ze hem hebben."

gerelateerd