Wijndal en Martins Indi initieerden groepsgesprek zónder Jansen

15 oktober 2021, 18:13

Na een seizoensstart lijkt AZ weer langzaam op te krabbelen. De laatste drie wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, FK Jablonec en SC Cambuur werden met respectievelijk 5-0, 1-0 en 1-3 gewonnen. Een gesprek tussen de spelersgroep, buiten medeweten van trainer Pascal Jansen om, ging daaraan vooraf.

Dat gebeurde na de 3-1 nederlaag tegen FC Twente, zo wist De Telegraaf vrijdag te melden na de persconferentie van Jansen. De Alkmaarders leden toen alweer de vierde nederlaag, waarmee voor aanvoerder Owen Wijndal en ervaren kracht Bruno Martins Indi de maat vol was. De twee besloten dat de spelers dit keer eens zonder technische staf bij elkaar moesten gaan zitten en elkaar goed de waarheid vertellen. 

Jansen zelf was er dus niet bij, maar gaf aan blij te zijn met het initiatief van zijn spelers. "Dat vind ik alleen maar goed. We spreken als staf met de spelers over gedeelde verantwoordelijkheid. Het feit dat de jongens bij elkaar zijn gaan zitten en het een en ander hebben besproken, is in mijn beleving niet meer dan logisch."

De gehele ploeg was bij het gesprek aanwezig, zo vertelde Jansen. Ook Timo Letschert, die in het duel met FC Twente na twee fouten al voor rust naar de kant werd gehaald en niet met de rest van de groep meereisde naar huis. "En ook de zeventienjarige Ernest Poku. Die keek zijn ogen uit, naar wat ik gehoord heb", vertelde Jansen, die niet vertelde wat er precies besproken is. "Owen en Bruno hebben wel een en ander naar mij teruggekoppeld, maar dat blijft binnen de groep."

Lees ook: Jansen complimenteert Hake: "Utrecht heeft het goed voor elkaar"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen