Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

'Eigenaar Manchester City kandidaat om ADO te redden'

'Eigenaar Manchester City kandidaat om ADO te redden'

15 oktober 2021 – ADO Den Haag doet er nog altijd alles aan om het aandelenpakket van de club te verkopen en zo de KNVB-licensie te behouden. Volgens het Algemeen Dagblad zijn er momenteel twee serieuze overnamekandidaten. De meest opvallende van de twee: City Football Group, tevens eigenaar van Manchester City.

Het AD berichtte vrijdagmiddag dat de Nederlander Roel de Vries namens City Football Group sinds vorige week met de clubleiding in gesprek is. De investeringsmaatschappij nam Manchester City over in 2008. Nadat The Citizens vervolgens uitgroeiden tot een van de grootste clubs van Europa werd het voetbalimperium in de afgelopen vijf jaren verder uitgebreid. New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama Flügels Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK en Troyes AC vallen inmiddels onder dezelfde eigenaar.

Mogelijk komt dus ook ADO daar op korte termijn bij. De club is nog altijd dringend op zoek naar een organisatie die middels een overname het kwijtraken van de proflicensie kan voorkomen. Daar is haast bij geboden: ADO moet voor 1 november - over twee weken dus - een sluitende begroting inleveren bij de KNVB. Naast City Football Group is de club overigens ook in verregaande onderhandelingen met een Japanse partij, ACA Investments.

Overigens leeft binnen de club de hoop dat de proflicensie ook zonder nieuwe eigenaar al gered kan worden. Onlangs is er een nieuwe begroting naar de KNVB gestuurd en momenteel wordt er gewacht op een reactie. Als de cijfers worden goedgekeurd, heeft ADO langer de tijd om met een eventuele nieuwe eigenaar tot een akkoord te komen. 

gerelateerd