Jansen complimenteert Hake: "Utrecht heeft het goed voor elkaar"

15 oktober 2021, 15:44

AZ kan door drie opeenvolgende zeges weer een beetje omhoog kijken. De Alkmaarders - die teleurstellend aan het seizoen zijn begonnen - wacht zondag echter een pittige klus: FC Utrecht komt namelijk op bezoek in Noord-Holland.

En die ploeg won voor de interlandbreak nog op fraaie wijze met 0-1 bij Ajax. De Domstedelingen bezetten na acht speelronden de derde plaats, de positie waar AZ vorig jaar nog op eindigde en aan het einde van dit seizoen opnieuw hoopt te staan. "Ze hebben het in Utrecht goed voor elkaar", complimenteert AZ-coach Pascal Jansen de aanstaande opponent tijdens het gebruikelijke perspraatje, opgetekend door het AD.

Jansen vervolgt: "En dat is niet alleen nu zo, dat zag je vorig jaar ook al onder Hake. Ze zijn op de ingeslagen weg doorgegaan en dat gaat goed. Ook zonder Gyrano Kerk, die toch wel belangrijk voor ze was. Het goede aan FC Utrecht is dat ze veel ervaring hebben met spelers die de eredivisie goed kennen. Maar het is voor hen toch de uitdaging om dat een heel seizoen vol te houden."

Vorig jaar was FC Utrecht één van de weinige ploegen waar AZ niet van wist te winnen. In Alkmaar verloor de ploeg van Jansen met 0-1 door een rake afstandsknal van Sander van de Streek. Om te winnen zal AZ dit keer in ieder geval moeten scoren. Vooral aanvaller Vangelis Pavlidis heeft daar met slechts één eredivisietreffer nog veel moeite mee. "Ik heb het, toen ik nog bij PSV werkte, vaak met Ruud van Nistelrooij gehad over het soort situatie waar Vangelis nu in zit. Er is altijd de ketchuptheorie die hij aanhaalde, als die goal eenmaal valt, volgen er meer. Bovendien beginnen onze middenvelders nu ook te scoren."

Lees ook: Probleem bij AZ dreigt: onder Jansen een Dick Advocaat-de-ja-vu?

Een van die scorende middenvelders is Jordy Clasie. De oud-speler van Feyenoord en Southampton moet het treffen met FC Utrecht mogelijk aan zich voorbij laten gaan door een lichte blessure. De in het gewonnen uitduel tegen Cambuur Leeuwarden (1-3) uitgevallen Fredrik Midstjø lijkt wel weer inzetbaar voor Jansen. De Noor heeft de interlandperiode - waarin hij zich afmeldde voor de nationale ploeg - gebruikt om te herstellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen