Nu al op een zijspoor: Ihattaren wil niet terug naar Sampdoria

Nu al op een zijspoor: Ihattaren wil niet terug naar Sampdoria

15 oktober 2021 – De huurperiode van Mohamed Ihattaren bij Sampdoria lijkt een kort leven beschoren. De negentienjarige aanvallende middenvelder is volgens het Algemeen Dagblad amper anderhalve maand na zijn komst al op een zijspoor geraakt bij de Italiaanse club. Ihattaren wil niet meer terug naar Sampdoria, terwijl de club ook niet meer op hem zit te wachten.

De Telegraaf maakte donderdag bekend dat Ihattaren komend weekend in de wedstrijdselectie van Sampdoria zou ontbreken. De voormalig speler van PSV was om 'privé-redenen' teruggekeerd naar Nederland, zo luidde de officiële lezing. De vork blijkt anders in de steel te steken: Ihattaren en Sampdoria zijn nu al op elkaar uitgekeken.

Dat zou niet alleen te maken hebben met de gangbare aanpassingsproblemen. Na een rondgang met direct betrokkenen concludeert het Algemeen Dagblad dat Ihattaren, die door Sampdoria wordt gehuurd van Juventus, zich ongelukkig voelt in Italië. Niet alleen Ihattaren heeft zijn twijfels, Sampdoria ook. De club worstelt met het gedrag en het gebrek aan professionaliteit van de speler. Volgens de krant trainde de aanvallende middenvelder lange tijd voor individueel om fit te worden, maar kreeg zijn omgeving geen grip op hem. Onlangs haakte Ihattaren eindelijk aan bij de groepstraining, maar nog altijd is hij niet fit genoeg.

'Ook privé blijkt hij daarbij steeds meer ongrijpbaar, worstelend met de reguliere mores van het profbestaan', schrijft de krant. Zo zou Ihattaren met regelmaat op en neer reizen naar bekenden in Monte Carlo en Milaan (op twee en een half uur van Genua). Zijn omgeving hoopte dat Ihattaren na zijn vertrek bij PSV een frisse start zou maken, maar vooralsnog heeft de overstap hem niet gebracht wat ervan was gehoopt. 'Zoals Ihattaren bij PSV al op een zijspoor belandde door afspraken steeds niet na te komen, blijkt dat in Italië nog altijd een probleem.'

gerelateerd