Klopp zet vraagtekens bij overname Newcastle: "Er zijn zorgen"

15 oktober 2021, 12:45

Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp zag vorige week feestvierende supporters van competitiegenoot Newcastle United op televisie. De overname van de club door een consortium uit Saoedi-Arabië maakt The Magpies in één klap de rijkste club ter wereld.

Waar er bij supporters van Newcastle United vooral vreugde en enthousiasme heerst, kijken andere mensen in de voetballerij met argusogen naar de situatie. PIF, de partij die de club heeft overgenomen, staat namelijk onder leiding van de Saoedische kroonprins Mohamed bin Salman. "Dit is de derde club in de voetbalwereld die ik ken dat bij een land hoort en toebehoort aan één van de rijkste families ter wereld", begint Klopp tegenover Sky Deutschland.

"Ik wil er niet mijn zaak van maken, want het is niet mijn zaak. Er zijn geen twee meningen over de mensenkwesties in Saoedi-Arabië. Dat is geen vraag. Maar hoe het kan gebeuren dat dit ondanks veel zorgen mocht, kan ik niet beoordelen. Ik wachtte op een verklaring van Richard Masters (CEO van de Premier League, red.), maar die is er nog niet gekomen."

Klopp - die met Liverpool dit jaar opnieuw een gooi hoop te doen naar de Premier League-titel - vervolgt: "Aangezien niemand nog iets echt geweldigs over de situatie heeft gezegd, ben ik er niet klaar voor om écht mijn mening over de situatie te geven. Er zijn zorgen over deze overname die iedereen heeft, maar de keuze is gemaakt door anderen. Het was niet mijn keuze en nu moeten we uiteindelijk leven met de feiten."

Klopp maakt de vergelijking met de Super League, het plan van de Europese elite voor een eigen topcompetitie, dat op veel weerstand van buitenaf kon rekenen. "Dit is eigenlijk nét als de Super Leauge, maar dan voor één club. De mogelijkheden die zich daar gaan voordoen, zijn natuurlijk enorm. Newcastle United zal de komende twintig, dertig jaar gegarandeerd een dominante rol gaan spelen in het wereldvoetbal."

Lees ook: 'Newcastle United loopt ook blauwtje bij Zinédine Zidane'

Liverpool staat tweede in de Premier League, met vijftien punten na zeven wedstrijden. Morgen gaat de ploeg van Klopp op bezoek bij Watford, dat voor het eerst onder leiding staat van voormalig Leicester City-succescoach Claudio Ranieri. Onder andere doelman Allison en Fabinho zullen die wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan en bereiden zich alvast voor op het midweekse Champions League-treffen met Atlético Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen