Zuidam: "Anders hadden we samen met Ajax bovenaan gestaan"

Zuidam: "Anders hadden we samen met Ajax bovenaan gestaan"

15 oktober 2021 – FC Utrecht lijkt de ambitie om de top-drie aan te vallen dit seizoen waar te maken. Na acht wedstrijden bezetten de Domstedelingen de derde plaats in de Eredivisie. Bovendien werden topwedstrijden tegen Feyenoord (3-1) en Ajax (0-1) in winst omgezet. De volgende stap? Een ticket voor de Conference League of Europa League veroveren.

Dat zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht, in een interview in De Telegraaf. "Dat is écht Europees voetbal en hoort bij onze ambities voor de komende jaren. Dit willen we de komende seizoenen realiseren", aldus de voormalig voetballer, die de lat hoog legt. "We zijn zes jaar in de topzes geëindigd. Dan ga je niet achterover leunen en zeggen: 'Dit is het voor ons.' Je moet altijd blijven streven naar meer om het maximale eruit te halen. Dit seizoen lukt dat vooralsnog goed, maar we zijn nog niet zo lang onderweg en moeten dit zien vast te houden."

Utrecht staat er in de competitie uitstekend voor, maar had zelfs bovenaan kunnen staan. Als de in september (onterecht) afgekeurde goal tegen RKC Waalwijk gewoon had geteld, dan had de ploeg van trainer René Hake bovenaan gestaan. "Helaas hebben we die wedstrijd niet gewonnen door de ten onrechte afgekeurde goal. Anders hadden we inderdaad samen met Ajax bovenaan gestaan. Dat is jammer, maar het heeft weinig zin om daarop terug te kijken. Ik denk dat we staan waar we moeten staan en kijk liever vooruit."

Zuidam wil met Utrecht in de top-zes blijven presteren. "Maar we hebben nog steeds niet het top-zes-spelersbudget. Daarin zit ruimte om te groeien (ligt nu rond 7 miljoen euro, red.). Daarvoor moet de club in alle facetten verder groeien, iets waar de afgelopen jaren bij de commercie en in de organisatie al grote stappen in zijn gezet. Als we daardoor het operationele tekort kunnen terugdringen en hetzelfde patroon vasthouden met transfers, dan kunnen we een buffer opbouwen."

gerelateerd