Pleidooi voor Ronaldo: "Hij verdient de Ballon d'Or meer dan ooit"

15 oktober 2021, 10:57

Jorge Mendes vindt dat Cristiano Ronaldo dit jaar de Ballon d'Or moet winnen. Volgens de zaakwaarnemer is er niemand die de prijs meer verdient dan de 36-jarige aanvaller van Manchester United.

Ronaldo is één van de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or. De grote favoriet om de prijs te winnen is hij zeker niet. Mendes, die niet geheel partijdig is omdat hij de belangen van Ronaldo behartigt, vindt dat maar vreemd. "De Ballon d'Or kan maar naar één speler gaan, dat is Cristiano Ronaldo", zegt hij tegen France Football.

Ronaldo won - voor zijn doen - vorig seizoen weinig prijzen. Met Juventus liep hij de Italiaanse titel mis, terwijl het EK met de nationale ploeg van Portugal uitliep op een teleurstelling. Wel legde Ronaldo met de Italiaanse club beslag op de Coppa Italia. Ondanks het gebrek aan hoofdprijzen, vindt Mendes dat de Portugese aanvaller de Ballon d'Or 'meer dan ooit' verdient.

"Hij was topscorer van de Serie A en het EK. Hij heeft de meeste doelpunten aller tijden in de Champions League gemaakt en is de enige speler die alles won in drie verschillende landen. Hij is de beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het voetbal. Dat moet doorslaggevend zijn voor de prijs, hij bewijst keer op keer dat hij de beste speler in de historie is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen