Heracles heeft fitste ploeg: "Het is niet alleen maar positief"

15 oktober 2021, 09:49

Als de ranglijst in de Eredivisie bepaald zou worden door de fitheid van de spelers, dan zou Heracles Almelo bovenaan staan. Uit de statistieken blijkt namelijk dat de huidige nummer elf van de Nederlandse competitie de fitste ploeg heeft. Volgens trainer Frank Wormuth is dat 'niet alleen positief'.

De cijfers waaruit blijkt dat Heracles de fitste ploeg heeft, worden niet openbaar gemaakt. Dat hebben de clubs in de Eredivisie onderling afgesproken. Maar Wormuth bevestigt dat zijn team er fysiek goed voor staat. "Natuurlijk is dat positief en is het ons doel om heel fit te zijn. Maar we zijn terughoudend, omdat het niet alleen maar positief is. Neem Ajax, zij zijn zoveel beter aan de bal dan wij. Wij hebben veel balverlies en moeten meer meters overbruggen om de bal te heroveren", zegt hij tegen Tubantia.

Toen Wormuth vier jaar geleden instapte bij Heracles, bezette de club een plek in de middenmoot als het aankomt op hoge intensiteit en sprints. "Om als kleinere ploeg een rol te spelen in de Eredivisie is het belangrijk om fysiek veel te kunnen. AZ was destijds mijn voorbeeld, zij waren de fitste ploeg. Een half jaar geleden sprak ik een speler van AZ, die zei dat de trainer Heracles als voorbeeld nam. Dat vond ik een compliment, echt mooi om te horen", gaat de Duitse oefenmeester verder.

Een bepaald geheim heeft Heracles niet. "Andere ploegen zijn ook fit, kijk naar Cambuur. Wij hebben blijkbaar betere cijfers. Ik ben sportleraar, het thema heeft me altijd erg beziggehouden. Ik werk al vanaf het begin nauw samen met fysiektrainer Colin de Graaf en hebben inmiddels aan een half woord genoeg. Hij weet en leest alles. Elke dag gaat hij met de jongens naar de gym en proberen we de perfecte balans te vinden tussen kracht- en veldtraining."

Bij Heracles kan niemand rustig aan doen. Daar kwam Bilal Basacikoglu, die deze zomer terugkeerde na drie jaar in Turkije te hebben gespeeld, ook achter. "Bilal kwam naar me toe en zei dat hij echt moest wennen aan de hoge intensiteit", zegt Wormuth. "Dat zeggen eigenlijk alle nieuwe spelers, sommigen hebben wel vier tot acht maanden nodig om aan te haken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen