De Ligt niet langer meest waardevolle verdediger ter wereld

15 oktober 2021, 10:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt is niet langer de meest waardevolle centrumverdediger ter wereld. Transfermarkt heeft vrijdag de spelerswaarden in de Serie A geüpdatet, wat voor de 22-jarige speler van Juventus niet goed uitpakt. De marktwaarde van De Ligt is namelijk voor het eerst in zijn carrière gedaald.

Waar de waarde van De Ligt tot voor kort werd geschat op 75 miljoen euro, is hij nu 70 miljoen euro waard. De waardedaling heeft volgens Transfermarkt voornamelijk te maken met de veranderde status van De Ligt bij het Nederlands elftal. Sinds Louis van Gaal het voor het zeggen heeft, staat de verdediger van Juventus niet langer in de basis. De bondscoach geeft Stefan de Vrij de voorkeur als rechtercentrumverdediger.

"Ook bij Juventus kan hij dit seizoen niet aantonen dat hij het verdient om gezien te worden als de meest waardevolle verdediger ter wereld. Daarom hebben we besloten zijn waarde naar beneden bij te stellen. Het feit dat hij nog erg jong is en dat zijn vorm aan de beterende hand lijkt, voorkomen dat De Ligt een forsere afwaardering kreeg", aldus Jatin Dietl, Area Manager namens Transfermarkt in Italië.

De Ligt moet door de waardedaling de titel van meest waardevolle centrumverdediger ter wereld laten aan Ruben Días (Manchester City) en Marquinhos (Paris Saint-Germain). Zij zijn beiden 75 miljoen euro waard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen