Moddergooien in Barcelona: Bartomeu slaat weer terug

15 oktober 2021, 08:36

Het moddergooien tussen Josep María Bartomeu en Joan Laporta gaat onverminderd door. De in oktober vorig jaar opgestapte voorzitter van FC Barcelona wordt door zijn opvolger verantwoordelijk gehouden voor de huidige financiële situatie. Bartomeu vindt dat Laporta moet stoppen met de beschuldigingen.

Zoals bekend heeft Barcelona financieel grote problemen. De schuldenlast is ongekend, wat ook zijn weerslag heeft op de sportieve situatie. Zo slaagde de noodlijdende club er afgelopen zomer niet in Lionel Messi te behouden. Laporta was op dat moment de voorzitter van Barcelona en legt alle schuld van de financiële problemen bij de vorige directie.

Dat is onterecht, vindt Bartomeu. Hij wijst erop dat de inkomsten door de coronacrisis zijn gekelderd. De financiële situatie is volgens de vorige voorzitter niet zo ernstig als de club nu stelt. "De club is in tien jaar uitgegroeid tot de nummer één van de wereld volgens Forbes-magazine. Dat is het resultaat van het werk dat vele jaren is verzet. De waarheid is dat Barça de club is die ondanks corona het meeste geld ter wereld verdient, het meest waardevol is en een basis heeft gecreëerd voor het huidige bestuur om de club verder te laten groeien. En er is heel goed nieuws: de terugkeer van het publiek naar het Camp Nou zal nieuwe inkomsten mogelijk maken die we de afgelopen anderhalf jaar niet hadden."

Dat er onder zijn beleid een financiële puinhoop van is gemaakt, weerspreekt Bartomeu in Spaanse media. "Dat zeg ik niet. Dat zegt La Liga, de UEFA. Forbes heeft ons gewaardeerd als meest waardevolle club. Maar door de pandemie zijn de inkomsten drastisch verminderd. Zonder corona hadden we in het seizoen 2020/21 slechts vijftig miljoen euro verlies geleden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen