Neymar steelt de show, Ajacieden keren met goed gevoel terug

15 oktober 2021, 07:40

Brazilië en Argentinië hebben het ticket voor het WK 2022 in Qatar bijna te pakken. De Brazilianen waren afgelopen nacht een maatje te groot voor Uruguay (4-1), terwijl de Argentijnen een thuiszege op Peru boekten (1-0). Van de Zuid-Amerikaanse Ajax-spelers kwam alleen Antony in actie.

Brazilië - Uruguay 4-1

In de Arena Amazônia werd de show gestolen door Neymar en Raphinha. De ster van Paris Saint-Germain brak na tien minuten de ban door Fernando Muslera te omspelen en de 1-0 binnen te tikken. Nog eens acht minuten later verdubbelde Raphinha de marge. Na een schot van Neymar schoot de aanvaller van Leeds United in de rebound raak.

Daar bleef het niet bij voor Raphinha, die deze interlandperiode zijn debuut maakte in de Braziliaanse ploeg. Een kwartier na rust maakte hij er 3-0 van door op aangeven van Neymar raak te schieten. Uruguay deed via Luis Suárez een kwartier voor tijd nog wat terug, maar spannend werd het niet meer. Gabriel Barbosa - wederom op aangeven van Neymar - bepaalde de eindstand op 4-1. Antony kreeg een halfuur speeltijd van bondscoach Tite.

Argentinië - Peru 1-0

In Buenos Aires groeide Lautaro Martínez uit tot matchwinner. De aanvaller van Inter nam vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Zijn kopbal kon niet worden gekeerd door Pedro Gallese, de doelman van Peru. Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez, die door de interlandverplichtingen komend dit weekend waarschijnlijk niet in actie zullen komen voor Ajax, kwamen niet aan de bak.

Argentinië kan na de zege op Peru kwalificatie voor het WK bijna niet meer ontgaan. Na elf wedstrijden staan de Argentijnen op 25 punten. De nummers één en vier plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde. De Argentijnse voorsprong op de nummer vijf bedraagt negen punten. Bovendien hebben alle achtervolgers al een wedstrijd meer gespeeld. Brazilië staat er met 31 punten uit elf van de achttien gespeelde wedstrijden zowaar nog beter voor.