Miljard voor Pedri: dit zijn de hoogste transferclausules in La Liga

Miljard voor Pedri: dit zijn de hoogste transferclausules in La Liga

14 oktober 2021 – Met de bekendmaking van de contractverlenging van Pedri bevestigde FC Barcelona donderdag ook zijn bizarre transferclausule. Wie de middenvelder over wil nemen, wordt geacht niet minder dan één miljard euro (!) op tafel te leggen. Pedri is overigens niet de enige La Liga-speler met een dergelijke afkoopsom in zijn contract. 

In de Spaanse competitie zijn dergelijke hoge afkoopclausules namelijk zeer gebruikelijk. Naar aanleiding van het nieuws over Pedri zocht Voetbal International uit welke spelers de hoogste afkoopsom in hun contract hebben staan. Daaruit bleek het toptalent van Barcelona niet de enige voor wie één miljard euro afgetikt dient te worden: Karim Benzema heeft bij Real Madrid hetzelfde bedrag in zijn contract staan. 

De hoogste bedragen zijn sowieso bij de Madrilenen te vinden. David Alaba werd deze zomer transfervrij opgepikt, maar wie de Oostenrijker van Real over wil nemen, betaalt op zijn beurt 850 miljoen euro. Ook Federico Valverde en de momenteel aan AC Milan verhuurde Brahim Diaz zijn hoog op het lijstje terug te vinden. Zij hebben allebei een afkoopclausule van 750 miljoen euro in hun verbintenis laten opnemen. De bedragen van Memphis Depay en Frenkie de Jong bij FC Barcelona zijn respectievelijk 500 en 400 miljoen euro.

Uiteraard moesten clubs ook voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi diep in de buidel tasten toen de twee nog in La Liga speelden. Messi vertrok deze zomer transfervrij, nadat Barça hem het jaar ervoor nog aan zijn clausule van 700 miljoen euro hield. In Ronaldo's geval ging het zelfs om een vergelijkbaar bedrag als Pedri en Benzema, maar de Portugees vertrok voor 'slechts' 117 miljoen euro naar Juventus. Dat gold deze zomer ook voor Antoine Griezmann. Atlético Madrid heeft een verplichte optie tot koop van 40 miljoen euro, terwijl in zijn contract bij FC Barcelona nog een afkoopclausule van 800 miljoen euro stond. 

Lees ook: 'Absurde afkoopsom in nieuw Barça-contract Pedri'
Lees ook: FC Barcelona verlengt met Pedri en wil langer door met vijftal

gerelateerd