Pochettino gelooft niet in voetbalpensioen Neymar: "Uit context"

Pochettino gelooft niet in voetbalpensioen Neymar: "Uit context"

14 oktober 2021 – Mauricio Pochettino denkt niet dat Neymar op korte termijn zal stoppen met voetballen. De Braziliaan leek daarop te hinten in een documentaire van DAZN, waarin hij zich hardop afvroeg of hij het mentaal nog lang zou volhouden om op het hoogste niveau te blijven voetballen. Pochettino heeft begrip voor de teksten van Neymar, maar verwacht zelf niet dat het einde van zijn loopbaan eraan zit te komen.

Pochettino reageerde donderdag tijdens zijn persconferentie op de teksten van Neymar. "Neymar is een eerlijke jongen, die er geen problemen mee heeft om over zijn gevoel te praten", begon de trainer van Paris Saint-Germain. "Hij staat al vanaf jonge leeftijd in de spotlights. Mentaal is hij erg sterk. Ik denk dat dat geen probleem vormt."

Zelf leek de 29-jarige Neymar daar dus anders over te denken. In het uitgebreide interview gaf hij aan te verwachten dat het WK van 2022 in ieder geval het einde van zijn interlandloopbaan voor Brazilië zal betekenen. "Dat denk ik omdat ik niet weet hoe mentaal fit ik daarna nog ben. Ik weet niet of ik daarna mentaal nog sterk genoeg ben om met voetbal om te gaan." 

Lees ook: Neymar kondigt afscheid aan bij Brazilië: 'Qatar' laatste WK

"Soms worden dingen uit context getrokken", zei Pochettino zelf over die uitspraak en de geruchten die het op gang bracht. "Ik heb er geen twijfels over dat Neymar van voetbal houdt, er plezier uithaalt en het nog lange tijd zal blijven doen."

Lees ook: Pochettino werd gebeld over Messi: "Dacht dat het een grap was"

gerelateerd