Domper voor St. Juste: lange afwezigheid door operatie

Domper voor St. Juste: lange afwezigheid door operatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 oktober 2021 – FSV Mainz kan voorlopig niet beschikken over Jeremiah St. Juste. De Nederlander raakte in het laatste duel voor de interlandbreak geblesseerd aan zijn schouder en weet inmiddels dat hij onder het mes moet. Hoe lang hij er precies uit zal liggen, is niet bekend.

Al na twintig minuten kwam er voor St. Juste een pijnlijk, vroegtijdig einde aan de wedstrijd tegen Union Berlin (1-2 verlies). De schouder van de 24-jarige verdediger schoot uit de kom. De schade bleek twee weken later nog wat ernstiger: een operatie bleek noodzakelijk om van de blessure te herstellen. Volgens de eerste schatting komt St. Juste dit kalenderjaar niet meer in actie.

Het nieuws werd tijdens een persconferentie bevestigd door trainer Bo Svensson. "Jeremiah moet geopereerd worden", werd hij op de clubkanalen geciteerd. "Hoe lang hij precies afwezig zal zijn, kunnen we op dit moment nog niet inschatten."

"De afwezigheid van Jeremiah is niet alleen vervelend vanwege zijn voetballende kwaliteiten, ook het gemis van zijn snelheid en zijn manier van spelen zullen we gaan missen", ging de trainer verder. "Jeremiah is iemand die op het veld de leiding kan nemen. Dat hele pakket gaan we missen."

St. Juste is al enkele seizoenen een vaste kracht voor FSV Mainz, de huidige nummer negen van de Bundesliga. Door voormalig bondscoach Frank de Boer werd hij zelfs voor het eerst bij de selectie van Oranje gehaald, al bleef zijn officiële wedstrijddebuut uit. Louis van Gaal deed nog geen beroep op St. Juste en gezien zijn blessure zal daar voorlopig geen verandering in komen. 

Reacties

gerelateerd