Borussia Dortmund hoopt richting Ajax op Haaland én Malen

Borussia Dortmund hoopt richting Ajax op Haaland én Malen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 oktober 2021 – Borussia Dortmund hoopt dat Erling Haaland inzetbaar is tegen Ajax midweeks in de Champions League. De Noorse topschutter staat zelf weliswaar te trappelen om zijn rentree te maken na zijn dijbeenblessure, maar volgens zijn coach Marco Rose is hij nog zeker niet honderd procent fit. Al sloot hij speeltijd tijdens dit Bundesliga-weekend op voorhand ook nog niet uit.

"We mogen niet te veel details geven over de medische status van spelers. Erling Haaland wil weliswaar wel heel graag weer meedoen, maar we moeten afwachten hoe het gaat. Als hij kan spelen, start hij in de basis, maar als hij maar een paar minuutjes kan meedoen, begint hij op de bank", zei coach Rose tijdens de persconferentie. Dát Haaland bij de wedstrijdselectie zit tegen FSV Mainz dit weekend, kon hij overigens nog niet bevestigen.

Bij afwezigheid van Haaland moet Borussia Dortmund anders spelen. "Ja, ons spel verandert zonder Erling, maar de laatste wedstrijden hebben we ook zonder hem gewonnen", aldus de coach. Daarin is ook een rol weggelegd voor Donyell Malen. "Hij had aan het begin van dit seizoen fysiek nog wat in te halen. Hij heeft al wel wat stappen gezet in de goede richting en zijn eerste doelpunt tegen Sporting Portugal heeft hem bevrijd. Hij wordt steeds beter en we gaan ook steeds meer van hem vragen."

Lees ook: Dit zijn de dertien blessuregevallen bij Ajax-opponent Dortmund

Verder werd Rose gevraagd naar alle andere blessuregevallen van BVB. Mahmoud Dahoud is er dit weekend sowieso niet bij, Thomas Meunier en Thorgan Hazard zijn nog serieuze twijfelgevallen. Mats Hummels is nog niet helemaal fit, maar voor Manuel Akanji ziet het er wél goed uit richting de Bundesliga-wedstrijd van Mainz. Het herstel van Dan-Axel Zagadou verloopt weliswaar voorspoedig, maar zijn rentree laat nog wel langer op zich wachten.

Reacties

gerelateerd