Pochettino werd gebeld over Messi: "Dacht dat het een grap was"

Pochettino werd gebeld over Messi: "Dacht dat het een grap was"

14 oktober 2021 – Mauricio Pochettino werd deze zomer verrast met een zeer bijzonder telefoontje. De oefenmeester van Paris Saint-Germain nam nietsvermoedend op toen technisch directeur Leonardo belde, maar kreeg vervolgens een verrassende vraag. "Hij zei dat we de kans hadden om Lionel Messi binnen te halen en vroeg of me dat wat leek", blikt de Argentijnse coach terug.

Dat reconstrueert de oefenmeester van Paris Saint-Germain met een glimlach tegenover Partidazo de Cope. "Ik vroeg hem of het serieus was. Ik dacht eigenlijk dat het een grap was, want dat hij me voor zo'n vraag belt", aldus de coach, die het bijna niet kon geloven. "Ik zei dat als we Messi konden halen, we dat zo snel mogelijk moesten doen en dat ik de auto naar Catalonië wel zou besturen." 

De oefenmeester wist vermoedelijk dus al iets eerder dat Messi niet bij FC Barcelona kon blijven, dan op 5 augustus van dit kalenderjaar werd gecommuniceerd door de Catalaanse grootmacht. "Sindsdien heeft Leonardo me elke avond op de hoogte gehouden met de laatste ontwikkelingen rondom Messi. Dat hij naar PSG is gekomen, is iets ongelofelijks. In twee of drie dagen hebben we de beste speler van de wereld binnengehaald."

Lees ook: Messi geeft exclusief interview: "Heb geen foute keuze gemaakt"

Slecht blessurenieuws voor PSG
Verder kwam er ook slecht blessurenieuws naar buiten bij Paris Saint-Germain. Sergio Ramos (35) leek hard op weg naar zijn debuut namens de Franse topclub, maar via de website heeft de koploper van de Ligue 1 laten weten dat de verdediger nog minimaal tien dagen indiviueel moet trainen, alvorens hij kan aansluiten bij de groepstraining.

Daarnaast viel keeper Keylor Navas in de nacht van woensdag op donderdag halverwege uit met een liesblessure bij een interland van Costa Rica: de ernst daarvan moet nog worden onderzocht. Vrijdagavond ontbreekt de goalie sowieso, evenals Messi, Neymar, Ángel Di María, Marquinhos en Leon Paredes, die vanwege interlandverplichtingen niet aansluiten tegen Angers SCO. 

gerelateerd