Mané en Koulibaly boos over afwezige Ballon d'Or-kandidaat

14 oktober 2021, 12:55

De lijst van dertig kanshebbers voor genomineerden van de Ballon d'Or is vorige week bekend gemaakt. Een van de meest opvallende afwezigen is Chelsea-keeper Edouard Mendy en dat is volgens zijn landgenoot Sadio Mané volstrekt onbegrijpelijk. Hij stelt dat de goalie wel degelijk een oproep had verdiend. 

"Het is ontoelaatbaar dat Mendy niet bij de beste dertig spelers zit", zei Mané, die zelf wel een uitverkiezing kreeg, tegenover Onze Mundial. "Ik begrijp er niets van. Het is betreurenswaardig." Met de komst van Mendy naar Chelsea kwam de rust terug in het doel van Champions League-winnaar. Hij houdt met Kepa Arrizabalaga de nog altijd duurste keeper ter wereld uit het doel bij The Blues.

Lees ook: Pikant randje voor Paris Saint-Germain aan Yachine Trophy

Eerder sprak ook de Senegalees Kalidou Koulibaly schande van het uitblijven van een nominatie voor Mendy. "Hij is de eerste Afrikaanse doelman die de Champions League heeft gewonnen", somde hij een reden op dat hij vond dat de Chelsea-keeper wel degelijk een nominatie had verdiend. "Voor mij hoort hij zeker bij de beste dertig spelers van het afgelopen seizoen." EK-winnaar Gianluigi Donnarumma is de enige keeper die wel genomineerd is bij de laatste dertig: samen met Mendy wordt hij gezien als favoriet voor de Yachine Trophy.

De goalie zelf bleef overigens nederig, ondanks dat hij niet geselecteerd was. Hij vond het vooral eervol dat hij wel meedingt naar de prijs voor de beste keeper van het afgelopen seizoen en stelt dat de journalisten, die de voorselectie maken, uiteindelijk keuzes moeten maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen