Dit zijn de dertien blessuregevallen bij Ajax-opponent Dortmund

Dit zijn de dertien blessuregevallen bij Ajax-opponent Dortmund

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 oktober 2021 – Ajax staat dinsdagavond in de Champions League tegenover Borussia Dortmund. De kans is groot dat de Duitse opponent dan verre van compleet zal aantreden bij die wedstrijd, want op dit moment heeft de ploeg van Marco Rose liefst dertien (!) afwezige spelers, vanwege blessureleed of ziekte. Toch is een groot deel wel alweer op weg naar hun rentree bij BVB.

Sky Sports Duitsland maakt de balans op van alle afwezigen en doet eveneens een voorspelling wanneer ze terugkeren. Het grootste gedeelte van de spelers is volgens het medium alweer hard op de weg terug. Een deel trainde in de interlandbreak verder op en van Thomas Meunier (wondblessure), Mats Hummels (niet helemaal fit), Gregor Kobel (knieblessure), Emre Can (trainingsachterstand), Giovanni Reyna (spierblessure) wordt verwacht dat ze dit weekend in de Bundesliga tegen FSV Mainz alweer bij de wedstrijdselectie zitten. 

De blessure-ernst van topspits Erling Haaland (dijbeenblessure) is enigszins onduidelijk, maar tegen FSV Mainz wordt hij nog niet in de selectie verwacht. Manuel Akanji (liesblessure), Soumaila Coulibaly (komt terug van kruisbandblessure), Raphael Guerreiro (hamstringblessure), Mahmoud Dahoud (knieblessure) komen dit weekend vrijwel zeker nog niet in actie, maar zouden tegen Ajax eventueel hun rentree wel kunnen maken als alles meezit.

Lees ook'Dortmund ziet in Haller mogelijke opvolger Haaland'

Drie spelers zijn er in Amsterdam volgens Sky sowieso niet bij: Mateu Morey (herstelt van kniebandblessure), Dan-Axel Zagadou (herstelt van lange knieblessure, wel op de weg terug) en megatalent Youssoufa Moukoko (spierblessure). Al is de kans sowieso klein dat coach Rose met heel veel spelers aan de aftrap verschijnt, die terugkomen van blessureleed.

Sowieso wil de coach met zijn herstelde spelers niet al te veel risico nemen. "We trekken onze trainingsmethode altijd in twijfel. Maar op dit moment zie ik geen fouten in onze trainingsintensiteit, bij de medische staf of op de atletiekafdeling", sprak de oefenmeester over de vele blessures bij Borussia Dortmund.

Reacties

gerelateerd