Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dest matchwinner na wereldgoal, Álvarez opvallende afwezige

Dest matchwinner na wereldgoal, Álvarez opvallende afwezige

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

14 oktober 2021 – Sergino Dest (20) heeft de absolute hoofdrol opgeëist tijdens de overwinning van de Verenigde Staten op Costa Rica. De verdediger van FC Barcelona schoot op heerlijke wijze de gelijkmaker tegen de touwen na ruim twintig minuten en werd daarmee de 'man-of-the-match'. Via een eigen doelpunt van Leonel Moreira kwam er uiteindelijk ook nog een zege voor de VS.

Dat deed het in de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF, waarin Amerika in hun poule momenteel op de tweede plaats staat. Toch kwam de lager genoteerde opponent Costa Rica al vroeg in de wedstrijd op voorsprong in Columbus. Binnen een minuut schoot Keysher Fuller raak: 0-1.

Daarna kwam de hoofdrol voor FC Barcelona-verdediger Dest. De laatste tijd speelde hij in Catalonië veelal aan de linkerkant, maar in de nacht van woensdag op donderdag was hij teruggekeerd aan de rechterkant van de verdediging. Daar liet hij met een Arjen Robben-achtige actie zien dat hij daar meer thuishoort dan aan de linkerkant. Hij dribbelde naar binnen en schoot snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft kwam de zege van Amerika zelfs tot stand, waarna Dest gekozen werd tot matchwinner.

Alvarez ontbreekt
Mexico kwam op bezoek bij El Salvador ook tot een overwinning (0-2) door doelpunten van voormalig AZ-verdediger Héctor Moreno en Raúl Jiménez. Bij de koploper van de poule ontbrak Ajax-middenvelder Edson Álvarez echter vanwege een nog onbekende reden. Hij was niet geschorst over een blessure werd niets gecommuniceerd. Normaliter zou Erik ten Hag hem komend weekend niet gebruiken tegen sc Heerenveen of komt daar met deze actie nog verandering in?

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd