Scherpen nog steeds derde doelman: "Een schande is het niet"

Scherpen nog steeds derde doelman: "Een schande is het niet"

13 oktober 2021 – Kjell Scherpen heeft ondanks een gebrek aan speeltijd geen spijt van zijn keuze voor Brighton & Hove Albion. De 21-jarige doelman moet voorlopig geduld betrachten bij zijn nieuwe werkgever. Net als bij Ajax is Scherpen bij Brighton de derde doelman.

"Ik moet met de reserverol genoegen mee nemen door de achterstand die ik heb opgelopen in de voorbereiding", doelt de voormalig doelman van FC Emmen op de enkelblessure die hem meerdere werken aan de kant hield. "Ik hoop in de beker wat minuten te kunnen maken en anders met de beloften. Ik train op topniveau in een topcompetitie en maak mooie dingen mee dus een schande is het niet."

Vooralsnog lijkt Scherpen weinig opgeschoten na zijn transfer, maar zelf bestrijdt hij dat. "Elke stap die je maakt, levert je wat op. Dit is een nieuw avontuur, in een nieuwe omgeving. Ik leer allemaal dingen in de Premier League en doordat het trainingsniveau van de keepers van hele hoge kwaliteit is. Ik voel dat ik vooruit ga. Dat het goed gaat en dat ik nog weer beter word. Ik heb zeker geen spijt van de dingen die ik heb gedaan in mijn carrière tot nu toe."

Scherpen zegt zich te realiseren dat een loopbaan niet is uit te tekenen. "Je weet ook niet hoe dit seizoen verder verloopt en wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Ik probeer elke dag te presteren, wedstrijden die ik krijg zo goed mogelijk in te vullen en dan zien we wel hoe het loopt. Maar ik houd er vertrouwen in."

gerelateerd