Ten Hag heeft tegen Heerenveen flinke puzzel te leggen

Ten Hag heeft tegen Heerenveen flinke puzzel te leggen

13 oktober 2021 – Erik ten Hag moet bij de hervatting van de Eredivisie flink puzzelen. De trainer van Ajax kan zaterdag tegen sc Heerenveen waarschijnlijk geen beroep doen op Antony, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. De spelers uit Midden- en Zuid-Amerika hebben later deze week nog interlandverplichtingen.

Ten Hag maakte na afloop van de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht al bekend niet op het viertal te rekenen tegen Heerenveen. Antony neemt het in de nacht van donderdag op vrijdag met Brazilië op tegen Uruguay, Martínez en Tagliafico spelen dan met Argentinië tegen Peru en Álvarez komt komende nacht met Mexico in actie tegen El Salvador.

In de laatste competitiewedstrijd tegen Utrecht kwamen de spelers uit uit Midden- en Zuid-Amerika allemaal nog in actie. Martínez, Tagliafico en Álvarez als basisspelers, Antony kwam als invaller binnen de lijnen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Martínez en Tagliafico tegen Heerenveen worden vervangen door Daley Blind en Devyne Rensch, al zou Ten Hag er ook voor kunnen kiezen om met Perr Schuurs te starten.

Op het middenveld heeft de Ajax-trainer ook meerdere opties. Zo zou Davy Klaassen, die de laatste wedstrijden vanaf de bank begon, kunnen terugkeren in de basis. Met onder meer Mohammed Kudus en Kenneth Taylor kan Ten Hag ook anderen aanwijzen als vervanger van Álvarez. Antony wordt in de aanval waarschijnlijk vervangen door David Neres, die in de laatste competitiewedstrijd ook een basisplaats had. Mohamed Daramy is eveneens een optie op die positie.

Naast de internationals ontbreken zaterdag nog drie spelers bij Ajax. André Onana (dopingschorsing), Maarten Stekelenburg (blessure) en Sean Klaiber (blessure) mogen of kunnen niet in actie komen.

gerelateerd