Groenendijk aan de slag in staf van speler/trainer Sahin

Groenendijk aan de slag in staf van speler/trainer Sahin

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 oktober 2021 – Alfons Groenendijk is na zijn vertrek bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten weer onder de pannen. De 57-jarige trainer heeft zich verbonden aan Antalyaspor, waar hij is aangesteld als rechterhand van speler/trainer Nuri Sahin.

Groenendijk werd ruim een jaar geleden uit zijn functie ontheven bij Al-Wahda. Sindsdien zat de voormalig trainer van onder meer Willem II, FC Den Bosch, Excelsior en ADO Den Haag zonder club. Bij Antalyaspor komt Groenendijk terecht bij de huidige nummer veertien van de Turkse competitie, waar de 33-jarige Sahin vorige week werd aangesteld als hoofdtrainer. De oud-middenvelder van Borussia Dortmund, Feyenoord, Real Madrid, Liverpool en Werder Bremen is ook speler en aanvoerder van de club.

In gesprek met Leiden Amateurvoetbal vertelt Groenendijk dat het vanaf begin deze maand snel is gegaan. "Op zondag 3 oktober ben ik benaderd en gisteren is het rond gekomen. Voor mij is dit een prachtige uitdaging. Het schijnt een heel mooie stad te zijn en geweldig gelegen. Ik was het thuis zitten ook wel beu en dit komt als geroepen", aldus de trainer.

Antalyaspor heeft nog een tweede Nederlandse assistent-trainer gepresenteerd: de minder bekende Michael Lindeman. "Die ken ik van mijn kortstondige avontuur in Abu Dhabi. Ik heb erg veel zin om aan deze klus te beginnen. In principe is het voor zeven maanden, maar wellicht langer wanneer het een succes wordt."

gerelateerd