Gevallen Ajax-talent uit selectie Spakenburg gezet

13 oktober 2021, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vince Gino Dekker heeft het verbruid bij Spakenburg. Het voormalig Ajax-talent is door trainer Eric Meijers uit de selectie van de tweededivisionist gezet. Aanleiding voor de maatregel is een incident afgelopen zaterdag in de slotfase van het competitieduel met Excelsior Maassluis (4-2).

Meijers was voornemens Dekker tien minuten voor tijd binnen de lijnen te brengen voor Robin Eindhoven. Op dat moment liet de oud-speler van Ajax, AZ en Go Ahead Eagles zijn onvrede blijken over zijn invalbeurt. Meijers was daar niet van gediend en liet Dekker niet meer invallen. In plaats daarvan kreeg debutant Nico Kroonenberg speeltijd.

"Een week eerder viel ik twee minuten voor tijd in, nu moest ik weer lang wachten. Ik heb tegen de trainer, die later zei dat hij mij wilde belonen voor mijn goede trainingen, gezegd: Heb je op de klok gekeken hoe laat het is", vertelt Dekker in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn kant van het verhaal. "Het was niet verstandig van mij om dat te zeggen, ook niet om daarna meteen naar huis te gaan. Maar zoiets gebeurt vanuit emotie."

Dekker heeft begin deze week om tafel gezeten met Meijers. Volgens de trainer was het een 'goed gesprek'. "Wat ik er verder op dit moment over kan zeggen is dat ik voor dit moment het vertrouwen in Vince Gino heb opgezegd. Het is beter dat hij voorlopig in de B-selectie gaat trainen en spelen", aldus de oefenmeester. Dekker accepteert de straf. "Ik lig goed bij de groep, bij de TC en het publiek, dus ik wil heel graag terugkeren. Ik hoor later deze week hoe het verder gaat."

Dekker heeft in het verleden vaker een aanvaring met Meijers gehad. "We hadden in augustus al een flinke discussie en hebben af en toe wat woordenwisselingen gehad. Als ik later dit seizoen hopelijk nog een kans krijg, dan moet er nog wel een goed gesprek gevoerd worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen