Memphis de mitrailleur: Oranje-aanvaller blijft Ronaldo voor

Memphis de mitrailleur: Oranje-aanvaller blijft Ronaldo voor

13 oktober 2021 – Memphis Depay was met twee treffers tegen Gibraltar maandagavond opnieuw van grote waarde bij het Nederlands elftal. De 27-jarige aanvaller brak daarmee een record: in 2021 was hij goed voor veertien treffers, het hoogste aantal goals in één kalenderjaar ooit voor een Nederlander. In de WK-kwalificatiecyclus schiet Memphis er vooralsnog op los.

De aanvaller van FC Barcelona loste in de kwalificatiecyclus 48 schoten en bracht bovendien 45 keer een ploeggenoot in scoringspositie. Zo was hij in de eerste acht wedstrijden van de nieuwe strijd om een WK-ticket betrokken bij liefst 93 kansen. Daarmee blijft hij alle andere spelers in de kwalificatiereeks ruim voor. Per negentig minuten is hij iedere 11,6 minuten betrokken bij een mogelijkheid.

Memphis blijft naaste achtervolger en landgenoot Steven Berghuis ruim voor. De Ajacied was in de reeks bij vijftig kansen betrokken. Nummer drie van het klassement is Cristiano Ronaldo. Het Portugese fenomeen blijft met 43 kansen Eran Zahavi (41), Dusan Tadic en Serge Gnabry (beiden 38) nipt voor.

Met zijn 35ste treffer kwam Memphis deze week op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooij en Faas Wilkes, terwijl de achterstand op nummers vier Dennis Bergkamp en Arjen Robben nog slechts twee goals betreft. All-time topscorer Robin van Persie maakte vijftig goals in zijn interlandloopbaan.

gerelateerd