Dit hoge bedrag ontvangt Eran Zahavi van PSV

Dit hoge bedrag ontvangt Eran Zahavi van PSV

13 oktober 2021 – Het salaris van Eran Zahavi is uitgelekt. De Israëlische spits verliet het Chinese Guangzhou R&F in september na een conflict en tekende een contract bij PSV. De FIFA heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar die transfer en daarbij is nu het totale inkomen van Zahavi sinds zijn komst naar PSV aan het licht gekomen.

PSV maakte sinds zijn komst namelijk al zes miljoen euro over op de rekening van de spits. Zahavi raakte in conflict met zijn Chinese werkgever nadat hij besloot op interlandtrip te gaan, terwijl zijn werkgever dat vanwege corona niet toe wilde staan. Volgens Voetbal International, dat de documenten van het onderzoek heeft ingezien, werd Zahavi daarom van de spelerslijst gehaald.

Zahavi liet zijn contract bij Guangzhou op 19 september ontbinden, een dag later zette hij zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis bij PSV. Het jaarloon van de aanvaller bedraagt één miljoen euro, terwijl hij een flinke tekengeldbonus van vier miljoen euro kreeg. In totaal is de spits dus zes miljoen euro rijker geworden sinds zijn transfer naar de Eredivisie.

De 34-jarige spits, sinds dit seizoen all-time topscorer van de Israëlische nationale ploeg, is dit seizoen aardig op dreef. Sinds het begin van het nieuwe seizoen scoorde Zahavi al zeven keer.

gerelateerd