Captains dit weekend met regenboogband: "Helaas noodzakelijk"

Captains dit weekend met regenboogband: "Helaas noodzakelijk"

13 oktober 2021 – De wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie staan dit weekend in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Diverse clubs krijgen daarom deze week een voorlichting van de KNVB en slaan komend weekend de handen ineen: zij willen aantonen dat niemand uitgesloten wordt op het voetbalveld.

De aanvoerders van alle betaald voetbalclubs zullen dit weekend daarom een speciale regenboogbanden dragen. Bovendien zullen de cornervlaggen ook in de regenboogkleuren zijn. Volgens een recent onderzoek is de homoacceptatie binnen de voetballerij onvoldoende. Daarom kiest de belangenorganisatie voor een LHTBI-weekend. Afgelopen vrijdag vroegen Telstar en FC Volendam al aandacht voor de kwestie door aan te treden in speciale regenboogtenues. 'Helaas is deze boodschap, die voor velen vanzelfsprekend is, nog steeds actueel en noodzakelijk', valt te lezen op de website.

"Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor LHBTI+ acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig. Het profvoetbal is met ruim 8 miljoen liefhebbers, uit allerlei hoeken van het land, een uniek platform om het onderwerp te agenderen en te zorgen voor verandering. Het voetbal is van iedereen en daarom maken we ons sterk voor een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt", vertelt Eredivisie CV-manager Aukje Geubbels op de website van de competitie.

Ook de arbitrage zal een actie voeren. De scheidsrechters en assistenten zullen een regenboogspeldje dragen.

gerelateerd